Archieven

Dit bericht is 600 keer gelezen

GOUDERAK- Toneelvereniging Grimas speelt op 25 mei de voorstelling Anne & Zef in het Dorpshuis Gouderak. Vier leden spelen het verhaal van de bloedwraak in Albanië in combinatie met het leven van Anne Frank. 

Het toneelstuk “Anne & Zef” is speciaal door Ad de Bont geschreven en geïnspireerd op een krantenartikel over de bloedwraak in Albanië. Meer dan duizend Albanese kinderen zitten thuis ondergedoken, omdat hun familie is verwikkeld in een bloedwraakvete. Als Zef het zat is om thuis te zitten en wegloopt, wordt hij doodgeschoten om een andere moord te wreken. Na zijn dood ontmoet hij een lotgenoot: Anne Frank. Samen kijken ze terug op hun leven.

Oorspronkelijk zou het stuk twee jaar geleden worden opgevoerd met Bevrijdingsdag in het kader van 75 jaar vrijheid. Door corona ging dat niet door, maar nu twee jaar later staat de toneelvereniging alsnog op de planken met dit indrukwekkende stuk.

Indrukwekkende manier gelinkt
Anne en Zef ontmoeten elkaar in de hemel en blijken veel gemeen te hebben met elkaar. Anne is schrijfster, Zef houdt van dansen. Ze vertellen over hun leven en komen daardoor steeds dichter bij elkaar.

De schrijver weet op een indrukwekkende manier het verhaal te linken aan het lot van Anne Frank. Hij geeft zelf de volgende toelichting: “De Holocaust was een vernietigingsmachine die met niets is te vergelijken, maar ook in de bloedwraak zit een groot systematisch element. Ik ben op zoek gegaan naar een verpersoonlijking van de gevolgen van die systemen in twee jonge mensen. Een liefdesgeschiedenis als tegenkracht van de vernietiging. Je kunt iets vreselijks meemaken, maar je kunt het doorstaan.”

Gratis toegang
Woensdagavond was een geslaagde try out van het stuk en vrijdag 20 mei wordt het opgevoerd voor groep 7 en 8 van scholen uit Gouderak en Moordrecht. Op woensdagavond 25 mei is de voorstelling voor iedereen toegankelijk. De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt een uur.

De toegang voor deze bijzondere voorstelling is gratis. Wel willen we je vragen om je van tevoren aan te melden, door een mail te sturen naar janneke.oostrom@gmail.com. Doe dit snel want vol = vol. We hebben plek voor 200 toeschouwers.

 

 

Dit bericht is 600 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief