Archieven

Dit bericht is 3264 keer gelezen

GOUDERAK – Toneelvereniging Grimas bestaat dit jaar veertig jaar en viert dat met een bijzondere voorstelling die op 9, 15 en 16 november wordt opgevoerd in het Dorpshuis in Gouderak.

Bijzonder omdat er ditmaal voor alle leden een rol voor of achter de schermen is weggelegd. Dat zijn er meer dan twintig en het valt niet altijd mee om een geschikt stuk te vinden waar iedereen in kan meespelen. Met ‘Allo ‘Allo is dat prima gelukt.

De naam van deze voorstelling zal bij veel wat oudere lezers herinneringen oproepen aan de gelijknamige komische televisieserie die in de jaren tachtig reuze populair was. De verwikkelingen in het Franse café in oorlogstijd, gerund door René en Edith, werden door een breed publiek gevolgd. En er werd veel gelachen om de bijzondere figuren die in de serie een rol speelden. De ondergedoken Engelse piloten, de Duitse officieren, schoonmoeder Fanny, haar vriend de begrafenisondernemer en de meisjes van het verzet, ze zorgden met hun typische gedrag en uitspraken allemaal voor lachsalvo’s in menige huiskamer. En nu dus ook op het toneel van het Gouderakse Dorpshuis waar de cast van Grimas voor een onvergetelijke toneelavond gaat zorgen.

Grimas heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als het gaat om het spelen van uitvoeringen waarin het publiek werd meegenomen in lichtvoetige kluchten of serieus toneel. Voorheen werden er ieder jaar twee verschillende uitvoeringen op het programma gezet. Nu nog maar één, maar wel één die de moeite meer dan waard is. Dat geldt ook voor deze jubileumvoorstelling.

Onder leiding van regisseuse Henny Luxen zijn de dames en heren van Grimas op dit moment nog druk aan het repeteren. Wij mochten daar een stukje van meemaken en kunnen maar één ding concluderen: Gaat dat zien, want het wordt beslist een hele leuke voorstelling.

Op zaterdag 9, vrijdag 15 en zaterdag 16 november gaat de zaal om 19.15 uur open en begint de voorstelling om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn nu al te koop bij boekhandel Kamerbeek in Gouderak en kosten tien euro per stuk.

Dit bericht is 3264 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief