Archieven

Dit bericht is 1574 keer gelezen

HAASTRECHT – De Haastrechtse Proeverij kan op zaterdag 11 september doorgaan. De organisatie heeft groen licht gekregen van de gemeente Krimpenerwaard. Iedereen die is gevaccineerd of een negatief testbewijs heeft, is welkom op het Concordiaplein voor een hapje en een drankje.

“Het groene licht is goed nieuws voor de liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid”, laat Toon van der Stok namens de organisatie weten. “De Haastrechtse Proeverij is namelijk al twintig jaar een vaste traditie op de tweede zaterdag van september. Al jaren het gezelligste dorpsfeest uit de regio.”

Ondernemers uit Haastrecht en omgeving presenteren bijzondere gerechten om het publiek kennis te laten maken met hun specialiteiten. Nieuw dit jaar is een speciale bierproeverij. Naast de selectie wijnen van slijterij Bij de Sluis is er een speciale biertap van Grand Cafe Concordia met daarop verschillende binnenlandse en buitenlandse bieren.

Van der Stok: “De Proeverij is dit jaar op het Concordiaplein omdat dit plein makkelijker is af te zetten en het mogelijk is een toegangscontrole te doen. Want het terrein is alleen toegankelijk voor mensen die via de corona check app kunnen laten zien dat ze gevaccineerd zijn, of als ze een negatieve test kunnen tonen die maximaal 24 uur oud is. Wie die toegang is gepasseerd komt in een grote open lucht brasserie waar je kunt eten en drinken en genieten van passende muziek. Door het hanteren van de toegangscontrole is het mogelijk op het terrein vrij rond te lopen en te staan of zitten waar je wilt.”

Net als andere jaren is tijdens de Proeverij ook het Nederlands Kampioenschap kaasrollen. Verder is er een optreden van Drie Vierkante Meter, een band die het maken van gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. De toegang is ondanks de extra maatregelen net als andere jaren gratis. Op de Proeverij wordt met consumptiemunten gewerkt om snel te kunnen afrekenen en contactmomenten zoveel mogelijk te beperken.

De Proeverij start om 17.00 uur en duurt tot middernacht.

Dit bericht is 1574 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief