Archieven

Dit bericht is 725 keer gelezen


SCHOONHOVEN-
 Wil je op ideeën gebracht worden om op een leuke en laagdrempelige manier jouw voetafdruk op deze aarde te verkleinen? Welke duurzame keuzes kun je dichtbij huis maken? Dan is het ‘Groen weekend’ beslist iets voor jou in het weekend van 14 en 15 mei a.s. in Schoonhoven en Utrecht.

Op zaterdag 14 mei is er een markt rond en in de Geertekerk te Utrecht van 10.00 tot 14.00 uur met vanaf 10.45 uur op de fiets langs groene initiatieven. Er zijn onder andere informatiestands over het thema ‘dichtbij huis’ en ook workshops.

Op zondag 15 mei vindt er om 10.30 uur in het Schoonhovense Springerpark een openlucht parkdienst plaats waar ds. Lense Lijzen zal voorgaan. Aan deze bijzondere openluchtdienst zal medewerking worden verleend door een 7-koppig koperensemble van muziekvereniging TAVENU Schoonhoven.

Picknick
Aansluitend kunt u vanaf 11.30 uur napraten met elkaar met koffie/thee/fris en wat lekkers. Het samenzijn wordt om 12.30 uur afgesloten met een picknick in het park waarbij een ieder zelf wat te eten meebrengt.

Iedereen die geïnspireerd wil worden is welkom: leden, familie, buurtgenoten, huisgenoten en vrienden.

Vorig jaar ontstond het idee van de diaconie van de remonstranten in Utrecht en Schoonhoven naar aanleiding van een lezing door Trees van Montfoort. Zij benadrukte dat de aarde en alle planten, dieren en mensen gelijkwaardige schepselen zijn en door God gewild. Hoe kunnen wij nu bijdragen aan een aarde waarop alles wat leeft, ook wij en wie na ons komen, toekomst heeft?

‘Leefbare straat’
”Kinderen die gewoon weer op straat kunnen spelen, en veilig naar school kunnen fietsen. Gewoon op een bankje een praatje maken met de buren in de frisse lucht. Genieten van het groen in de voortuinen en tegen gevels aan, plekken waar insecten en vogels  kunnen schuilen of voedsel kunnen vinden”, zegt de organisatie.

“Het is beslist niet zo dat ‘minder, minder, minder’ het adagium is maar juist met deze dingen bezig zijn kan je veel plezier en voldoening geven. We nemen met elkaar daardoor steeds meer kleine stapjes richting een beeld van een leefbare straat, stad en wereld en dat werkt aanstekelijk.”  

Voor meer informatie over ‘groen weekend’ kunt u ook kijken op de website https://schoonhoven.remonstranten.nl en https://utrecht.remonstranten.nl

Dit bericht is 725 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief