Archieven

Dit bericht is 2690 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De VVD en Gemeente Belang Krimpenerwaard vinden dat onderhoud aan het openbaar groen in de gemeente nog steeds op sommige plekken te wensen overlaat. Beide partijen zeggen hierover met regelmaat klachten van inwoners te krijgen in de diverse kernen.

Volgens verantwoordelijk wethouder Janette Hofman houdt de gemeente elke maand een schouw, waarbij het groen wordt beoordeeld op beeldkwaliteit. “De hele gemeente is in vakken verdeeld en 161 daarvan worden per maand bekeken. We kunnen natuurlijk bepaalde dingen over het hoofd zien, natuur groeit welig. Daarnaast hebben we te maken met onderhoudsvakken van het hoogheemraadschap en van de provincie, maar we zitten er echt bovenop.”

Hofman vraagt inwoners zeker van zich te laten horen als ze een klacht hebben over het openbaar groen. Dat kan via de gemeentelijke website. “Doorgaans wordt er dan binnen tien werkdagen actie ondernomen.” De wethouder is zelf ook mee geweest met een schouw van het groen, in twee kernen van de gemeente. “Het viel ontzettend mee. In een kern was het groen op het verharde gedeelte wel heel erg. Het bedrijf dat dat voor ons bij moet houden, is daar direct op aangesproken. Wat dat betreft houden we het sterk in de gaten.”

Hofman is vastberaden om alle kernen te bezoeken voor een groeninspectie.

Dit bericht is 2690 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op ‘Groenonderhoud laat nog steeds te wensen over’

  • In Schoonhoven Oost is het om te janken. Als de Zilverdag nadert, dan is er opeens activiteit. Gras maaien genoeg, maar voor de rest een jungle.

  • Met de vorige spreker eens. Fietspaden worden smaller door groei van gras. Kanten worden niet bijgewerkt. Dit in bijzonder Walnootstraat. Na snoeien heggen blijft afval opruimen achterwegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief