Archieven

Dit bericht is 1610 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het onderhoud van gemeentelijk groen verloopt nog volgens planning. Dat meldt de gemeente Krimpenerwaard. “De hagen zijn gesnoeid en de vaste planten geknipt om groei te stimuleren. Daarnaast is gestart met het maaien van de grasvelden.”

Veel van het groenonderhoud wordt gedaan door medewerkers van Promen. Door het coronavirus is het aantal mensen dat vanuit deze sociale werkvoorziening in de groenvoorziening werkt, met 75 procent afgenomen. Dit heeft volgens de gemeente zichtbaar effect op het groenonderhoud. “Het onkruid kan bijvoorbeeld wat meer de kop op gaan steken. Samen met onze aannemers doen we er alles aan om dit te voorkomen, maar vragen hiervoor begrip gezien de uitzonderlijke situatie.”

Riolering en wegen
Waar mogelijk werken rioolmonteurs met hun servicewagen vanuit huis. Zij krijgen de pompstoringen binnen via de computer. Omdat er sporen van het coronavirus zijn aangetroffen in het rioolwater, worden niet noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de riolering uitgesteld.

Bij het onderhoud aan de wegen wordt gewerkt met enkele medewerkers tegelijk. Zij proberen zich tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te houden aan de anderhalve meter afstand. “Dit lukt helaas niet bij alle werkzaamheden. Niet direct noodzakelijk onderhoud aan wegen wordt ook uitgesteld.”

Meldingen die binnen komen, worden door de gemeente behandeld, met inachtneming van coronamaatregelen. De melder krijgt hiervan bericht.

Dit bericht is 1610 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief