Archieven

Dit bericht is 661 keer gelezen

mozaiekKRIMPEN A/D IJSSEL – Groep 5 van basisschool Het Mozaïek uit Krimpen aan den IJssel heeft dinsdagmiddag onder begeleiding van boswachters van Staatbosbeheer een groot aantal inheemse struiken geplant in het EZH-bos. De struiken zijn geplant op open plekken die vorig jaar zijn ontstaan na het verwijderen van zieke essen.
De essen waren aangetast door de besmettelijke schimmelziekte die essentaksterfte heet. “Zieke essen kunnen takken verliezen en op termijn zelfs omvallen. Ingrijpen is daarom noodzakelijk vanwege de veiligheid voor bezoekers”, aldus Groenalliantie Midden-Holland.
Gevarieerd en aantrekkelijk bos
De kinderen hadden veel lol in het planten van soorten als meidoorn, hazelaar, sleedoorn en gelderse roos. Deze inheemse soorten zorgen voor een gevarieerd en aantrekkelijk bos voor zowel dieren als mensen. Ook wordt het risico op spreiding van ziektes verkleind. De struiken hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen, maar zorgen al snel voor aan aantrekkelijkere en groene aanblik. Voorafgaand aan de plantactie kregen kinderen in de klas uitleg over de verschillende boomsoorten en het beheer van bossen.
Zomereik
De kinderen plantten ook een zomereik die Staatsbosbeheer schonk aan Groenalliantie Midden-Holland als blijk van waardering voor de samenwerking die afgelopen december voor de komende zeven jaar werd vastgelegd.

Dit bericht is 661 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief