Archieven

Dit bericht is 2938 keer gelezen

 

BERGAMBACHT – Sommige acties ontstaan spontaan. Zo ook de actie van leerlingen uit groep zes van de christelijke basisschool ‘De Ark’. Meester Friso vertelde het verhaal van zijn tienjarig neefje Jos de Jong uit Berkenwoude die kanker heeft. Dit heeft indruk gemaakt op de leerlingen.

Ook had een leerling met een spreekbeurt de klas meer over dit onderwerp verteld. Dit alles maakte dat er een actie op touw is gezet om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. “De actie is geïnspireerd op het bijbelverhaal van de talenten”, vertelt meester Friso van den Heuvel in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Ik heb iedere leerling vijf euro gegeven met de opdracht hier zoveel mogelijk meer geld van te maken.”

Diner
Koekjes bakken, boodschappen doen, auto’s wassen, straten vegen, lege flessen inzamelen; het is een greep uit de vele acties die de leerlingen gestart zijn. En uiteraard proberen van de gekregen vijf euro meer te maken. Hiervoor hebben ze ruim twee weken de tijd. Op donderdagavond 13 juni is de afsluiting in de school. Dan zijn alle ouders, familie en andere belangstellenden van harte uitgenodigd voor een diner. De kinderen zorgen dan voor een heerlijke maaltijd.

Slikken
“Ik ben enorm trots op de kinderen dat ze zich allemaal zo inzetten voor Kika”, aldus de meester. “En wat zo mooi is: er heeft een ouder toegezegd om het eindbedrag te verdubbelen. Die zal even moeten slikken donderdagavond, want het streefbedrag hebben we al drie keer naar boven bijgesteld. Het is fantastisch hoe de actie loopt.”


Dit bericht is 2938 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief