Archieven

Dit bericht is 1094 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – In De Tuyter in Krimpen aan den IJssel is vrijdag de groepsexpositie ‘150 jaar Mondriaan’ geopend. Hier zijn kunstwerken samengebracht van leden van de Vereniging Krimpener Kunstwaard en leerlingen van basisschool De Groeiplaneet die zich hebben laten inspireren door het werk van Piet Mondriaan.

Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan werd geboren in het huidige Mondriaanhuis in Amersfoort. Hij zou uitgroeien tot één van de grootste abstracte kunstenaars van de twintigste eeuw.

Voor de expositie hebben leerlingen van de Groeiplaneet zich eerst verdiept in het levenswerk van Mondriaan om vervolgens zelf met papier, karton, houtblokjes, lijm, potlood en verf aan de slag te gaan.

Vrijdag waren de kinderen door initiatiefnemer Stichting Synerkri uitgenodigd om samen met hun leerkrachten en ouders de door hen gemaakte kunstwerken te komen bewonderen.

De leerlingen werden op de blauwe loper ontvangen door Florien Ferdinandus onder meer bekend van de televisieseries ‘De zomer van Zoë’ en ‘De Eindmusical’ en tevens oud-leerling van De Groeiplaneet. Zij knipte bij alle kunstwerken een strik door om zo de expositie te openen.

De kunstwerken zijn nog te zien tot en met 4 april tijdens openingstijden van De Tuyter.

Dit bericht is 1094 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief