Archieven

Dit bericht is 1469 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Eén groot feest was het maandag, tijdens de Nationale Zilverdag in Schoonhoven. Zowel de organisatie als de vele bezoekers, naar schatting 15.000, genoten eindelijk weer van een live editie van de Nationale Zilverdag.

In het Zilvermuseum was het de hele dag druk en ook de paviljoens op het Doelenplein trok veel publiek: het Inspiratieplein, de exclusieve sieraden bij het EXPO paviljoen en het Nieuw Talent plein – gesponsord door de Rabobank. Bij de tentoonstelling Silver Challenge en Junior Challenge was het een continue in- en uitloop van bezoekers, die zelf de jury vormden. Kortom; door de hele stad werden sieraden bewonderd, gekocht en zelf gemaakt.

Het Doelenplein was naast met bijzondere paviljoens ingericht als Horecaplein. Er werd genoten van het lokale Argentum-biertje, een kop koffie of ijsrolletje of een glaasje bubbels met een mogelijke diamant. Een echtpaar uit Krimpen aan den Lek besloot om niet met twee, maar met drie flûtes richting het Zilvermuseum te gaan om daar de inhoud te laten waarderen door taxateur George Hamel. Met succes, want de diamant bleek in deze derde flûte te zitten.

Opening door de nieuwe burgemeester
De genodigden startten de dag in het Nederlands Zilvermusem, waar de nieuwe burgemeester van de Gemeente Krimpenerwaard, Pauline Bouvy-Koene, de opening voor haar rekening nam. “Andere steden kunnen jaloers zijn op het duidelijke DNA van Schoonhoven,” deelde ze in haar speech.

Een mooi compliment om deze feestelijke dag te starten. Bij de afsluiting aan het einde van de middag noemde erevoorzitter René Kappers alvast het bijna 400-jarig bestaan van het gilde St. Eloy, onmisbaar voor de Zilverdag én Schoonhoven als stad.

Winnaar Rabobank Nieuw Talentplein
Tijdens de Nationale Zilverdag presenteerden (oud-)leerlingen van de Vakschool Schoonhoven zich op het Rabobank Nieuw Talentplein. Dit plein biedt podium aan starters en nieuwe talenten. Rabobank Utrechtse Waarden wil nieuw ondernemerschap stimuleren en stelt al een aantal jaar op rij geldprijzen beschikbaar.

De jury deelde de prijzen uit aan talenten die opvielen door hun enthousiasme, gedrevenheid en creativiteit. De welverdiende eerste prijs ging naar Nikkie Peeters en de tweede prijs werd gewonnen door Eduard Klein.

Foto: Rob Glastra

Dit bericht is 1469 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief