Archieven

Dit bericht is 2800 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Door het weghalen van de hekken opende oud-wethouder Anthon Timm vanmorgen de Grote Kruising én daarmee de verbinding tussen de Nieuwe Tiendweg en de Industrieweg.

De oud-wethouder kwam aanrijden op een elektrische wals. Deze haalde een oude stoomwals in. Hiermee werd de vernieuwing van de Grote Kruising gesymboliseerd. Anthon Timm: “Door de verbouwing is de Grote Kruising weer klaar voor de toekomst. Wij realiseren dat de verbouwing voor alle inwoners en omwonenden veel impact heeft gehad en zetten hen in december in een winterzonnetje. ”

Zo’n beetje alles in het traject ging goed. “Daar ben ik ontzettend blij mee. Daarnaast zijn we een half jaar eerder klaar en hebben ook nog zo’n 20 procent op het budget bespaard. Door de uitstekende samenwerking tussen gemeente en aannemers ging het werk vlotter dan we hadden gepland. Ook de flexibele instelling van aannemers en de inzet van goede en betrokken vakmensen hebben hier aan bijgedragen. We konden snel de juiste beslissingen nemen waardoor het werk geen vertraging opliep en de motivatie hoog bleef”, aldus Timm.

De werkzaamheden gaan nog door
Vanaf half juli vinden er nog werkzaamheden aan de verkeerslichten plaats. Dit zorgt mogelijk voor verkeersvertraging. Ook wordt nog gewerkt aan fase 7. Het aanleggen van de fietsstraten op de Rotterdamseweg, de Verbindingsweg/Treviso en de Oude Tiendweg.

Daarnaast wordt de duikerverbinding tussen de Nieuwe Tiendweg en de Weteringsingel afgerond, wordt de riolering in het Koningin Wilhelminaplein vervangen en wordt de aansluiting van de fietsstraat op de Algerabrug gerealiseerd. Vanwege de gebleken discussie over de afsluiting van het Koningin Wilhelminaplein wil de gemeente – bij wijze van hernieuwde beoordeling – opnieuw onderzoek laten doen.

Half december 2022 zijn alle werkzaamheden klaar en wordt niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om alle Krimpenaren te bedanken horen zij eind november via de gemeentepagina, website en social media meer over de winterse festiviteiten.

Dit bericht is 2800 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief