Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 973 keer gelezen

HAASTRECHT – Holle Bolle Gijs, de bekende afvaleter uit de De Efteling, heeft er in Haastrecht een broertje bij. In het centrum van het IJsselstadje staat sinds kort namelijk een sprekende afvalbak.

Niet het bekende ‘Papier hier….dank u wel’ uit het Brabantse attractiepark, maar zakelijk: ‘Dank u wel voor het afval namens de gemeente Krimpenerwaard’, is wat mensen te horen krijgen als ze hun vuil in de nieuwe bak aan de Grote Haven deponeren.

“Dat had best wat vrolijker en wellicht wat luider gemogen”, erkent Simone Abel van Krimpenerwaard Schoon, de organisatie die zich actief inzet om de Krimpenerwaard zwerfafvalvrij te krijgen. “Maar het is wel een heel leuk idee, zeker ook om ook kinderen te motiveren om hun afval niet op straat te gooien, maar in de afvalbak te doen”, vertelde ze vrijdagmiddag in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard.

Volgens Abel gaat het om een proef. “Ook in het centrum van Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek is zo’n bak geplaatst. Er komt er ook nog een bij de voetbal in Lekkerkerk. Mocht het een succes blijken, dan zullen er wellicht meer sprekende bakken geplaatst gaan worden in de verschillende kernen van de gemeente.”

Dit bericht is 973 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief