Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1030 keer gelezen

HAASTRECHT – Haastrechtenaar Ad Merks (61) is kandidaat voor het Kamerlidmaatschap bij de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB). Merks staat op de elfde plaats op de kandidatenlijst. BBB doet op 17 maart 2021 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij wil een lokaal geluid laten doorklinken in de landelijke politiek.

Merks was jarenlang werkzaam in de agrarische sector en actief bij diverse boerenorganisaties, zoals De Samenwerking, Cebeco-Handelsraad, Eurofins-Agro, Boerenbond Deurne, Cehave en Agrovision. Hij is bestuurlijk actief geweest in Stichting Groene Hart, en als adviseur betrokken bij de varkensvakbond NVV en de melkveevakbond NMV

Met de slogan ‘liever Boerengroen dan Natuurmonumentengroen’ bracht Merks reuring in het Groene Hart. Hij is nu nog voorzitter van Stichting Het Platteland en al jaren als vrijwilliger actief bij uitzendorganisatie PUM.

Zorgen Merks maakt zich, net als BBB, grote zorgen over de leefbaarheid op het platteland en het bestaansrecht van boeren en tuinders als spil van de voedselproductie op het platteland. “Het platteland wordt door Den Haag vooral gezien als een plek waar zonneparken, industrieterreinen, distributiecentra en datacentra kunnen worden neergezet. Groen wordt ingeruild voor grijs. Ook dicht bij huis, in het Groene Hart, zie je de groene ruimte steeds grijzer worden. Dit is ook niet goed voor de mensen die in de stad wonen. De groene ruimte met schone lucht, rust en natuur waar mensen uit de Randstad graag recreëren en in contact komen met het plattelandsleven, wordt steeds schaarser.”

BBB gaat ervan uit dat 5 tot 6 zetels mogelijk moeten zijn. “We richten ons zeker niet alleen op boeren, maar op miljoenen mensen die in de regio’s wonen en die zich net als wij zorgen maken over de leefbaarheid in hun regio. Mensen die ook vinden dat het platteland, ons cultuurlandschap, met al zijn unieke kenmerken, folklore en tradities behouden moet blijven.”

Dit bericht is 1030 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief