Archieven

Dit bericht is 2947 keer gelezen

HAASTRECHT – Haastrechtenaar Ad Merks (61) is kandidaat voor het Kamerlidmaatschap bij de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB).

BoerBurgerBeweging doet op 17 maart 2021 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij ziet zich als de stem van en voor het platteland en richt zich op – het bestaansrecht van – boeren, tuinders en vissers en op de miljoenen mensen die in de regio’s (platteland) wonen.

Gerekend wordt op minimaal twee Kamerzetels. De leden van BBB keurden de kandidaatstelling van Merks eerder deze maand goed, tijdens een vanwege de coronamaatregelen online gehouden vergadering. In totaal presenteerde BBB twaalf kandidaat-Kamerleden. De definitieve volgorde van de kandidatenlijst, alsmede wie lijsttrekker wordt bij BBB, wordt op een later moment bepaald. Tevens is BBB nog bezig met de werving van meer kandidaten. Aan het verkiezingsprogramma wordt druk gewerkt.

Boerenzoon
Merks (61), boerenzoon uit Brabant, nu woonachtig in Zuid-Holland, is geen onbekende in de land- en tuinbouw. Hij was jarenlang werkzaam in de diervoedersector en betrokken bij diverse boerenorganisaties, zoals Cehave, Agrovision, De Samenwerking, Cebeco-Handelsraad, Boerenbond Deurne en Eurofins-Agro. Hij is bestuurlijk actief geweest in brancheorganisatie voor diervoederfabrikanten, Nevedi en was als adviseur betrokken bij de varkensvakbond NVV en de melkveevakbond NMV.

Merks is nu nog voorzitter van Stichting Het Platteland, als belangenorganisatie voor boeren en burgers actief in het Groene Hart. De laatste jaren is hij vooral in het buitenland werkzaam voor HollandDoor als expert bij het begeleiden van veehouders en organisaties in ontwikkelingslanden. Merks begeleidt projecten en traint boeren of adviseurs in de veehouderij in onder meer Azië. Ook is hij als vrijwilliger actief bij uitzendorganisatie PUM en als coördinator bij de Voedselbank in Den Haag en omstreken.

Merks wil zijn jarenlange ervaring in management en marketing graag inzetten voor de nieuwe politieke partij BBB. Binnen de partij zal hij zich met name bezig houden met veehouderijzaken, Onderzoek, Voorlichting en Onderwijs (OVO-drieluik). “Het zou mooi zijn als we deze OVO-benadering ook meer kunnen gaan toepassen voor plattelandsontwikkeling en de verbindingen tussen boeren en burgers. Het platteland is de achtertuin en de voortuin van de burgers in de stad”, stelt de Haastrechtenaar.

Dit bericht is 2947 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief