Archieven

Dit bericht is 2431 keer gelezen

HAASTRECHT – Het Haastrechts Platform voor Interkerkelijke Samenwerking (Hapis) heeft vandaag bij veel bewoners een Paasgroet bezorgd. Muzikaal werd de actie begeleid door Peter Bremer op het carillon van de Hervormde Kerk.

Met inachtneming van de coronamaatregelen werden ruim duizend tulpen met een kaartje huis-aan huis bezorgd. Op het kaartje staat vermeld: “Ik geef jullie mijn vrede, wees niet bang, verlies de moed niet!” Jezus.

Juist nu in deze moeilijke tijd willen de Haastrechtse kerken de boodschap van Pasen overbrengen. Dat is de kerngedachte van de opgestane Heer:
Wees niet bang. Geef mij nu je angst, ik geef je er hoop voor terug! Geef mij nu de nacht, ik geef je de morgen terug! Wees niet bevreesd, de Heer is waarlijk opgestaan!

De boodschap onderstreept dat, nu al onze plannen zijn stil gezet, we geen bijeenkomsten mogen organiseren, God er wil zijn voor iedereen. Juist nu we geregeerd worden door maatregelen, grafieken van ziekenhuisopnames, sterftecijfers en allerlei voorschriften. Nu de angst en de onzekerheid regeert. Richt je juist nu op God. Hoor hoe Zijn woord spreekt! Houd moed, houd vol. Je bent niet alleen. Niet alleen thuis, niet alleen met al je zorgen, niet alleen in je angst, niet alleen op de intensive care.

De Gabriëlkerk, de St. Barnabasparochie, de Hervormde kerk en de Gereformeerde Kerk wensen u, ondanks alles, fijne en bovenal gezegende Paasdagen.

Foto’s: Janet de Graas

Dit bericht is 2431 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief