Archieven

Dit bericht is 569 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Speciaal voor de aftrap van het regionale HackShield-project kwam vrijdag het Mobiel Media Lab naar Krimpen aan den IJssel.

Leerlingen van de Admiraal de Ruyterschool en basisschool Het Mozaïek maakten samen met Burgemeester Martijn Vroom kennis met de online game HackShield. Dit spel laat kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kennismaken met de online wereld.

Vroom: “Criminelen werken niet alleen op straat, maar ook online. Cybercriminaliteit wordt hierdoor een steeds groter probleem. Als portefeuillehouder Cybercriminaliteit binnen het Regionaal VeiligheidsOverleg eenheid Rotterdam ben ik daarom blij dat deze belangrijke campagne vandaag officieel van start is gegaan.”

Het Mobiel Media Lab is een vrachtwagen van de politie die is omgetoverd tot een mobiele onderzoeksruimte. Hierin krijgen de kinderen voorlichting van de politie en spelen zij de online game HackShield. Tijdens het spelen van de game gaan de kinderen in fictief gesprek met hackers en experts om samen oplossingen te vinden voor problemen zoals cyberpesten, online privacy, digitale veiligheid en datalekken. Naast dat de kinderen weerbaarder worden, zorgen zij ook voor bewustwording bij hun naasten.

Omdat cybercriminaliteit een groeiend probleem is in Krimpen aan den IJssel, zijn de gemeente en politie op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken. Vroom: “Kinderen kunnen ons helpen om de gemeente te beschermen. Daarom vragen we hen om Cyber Agent in Krimpen aan den IJssel te worden door HackShield online te spelen op www.joinhackshield.nl of de app voor smartphone en tablet te downloaden.

De beste Cyber Agents uit de gemeente worden aan het eind van de campagne officieel gehuldigd door de politie en de burgemeester.

Naast Krimpen aan den IJssel doen ook Brielle, Dordrecht, Gorinchem, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Rotterdam en Westvoorne mee aan dit educatieve
project.

Dit bericht is 569 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief