Archieven

Dit bericht is 908 keer gelezen

Noa Jesse van Galen en Quinten Rietveldt

Noa Jesse van Galen en Quinten Rietveldt

KRIMPEN A/D IJSSEL – Tijdens een muziekavond op het Comenius College in Capelle a/d IJssel kwam Noa Jessie van Galen (HAVO 4) kwam in contact met Quinten Rietveldt (VWO 2). Het idee werd geboren om een opname te maken die gaat over pesten en eenzaamheid onder jongeren. Gekozen is om een cover te maken van de single Shallow van Lady Gaga & Bradley Cooper. Titel van de plaat is ‘Hallo’.

De moeder van Quinten had  onlangs RTV Krimpenerwaard  het bericht gestuurd over de opname. Noa Jesse en Quinten waren daarom afgelopen week te gast in de studio om te vertellen over hun gezamenlijk project. “We kwamen op het idee om een liedje te schrijven over eenzaamheid en pesten. Dit gebeurt helaas toch vaak onder jongeren op middelbare scholen”, geeft Noa Jesse aan. Quinten is de zoon van het kindsterretje Melchior. Ook zijn opa zat in de muziek. Vijf jaar geleden heeft Quinten samen met Sjoerd Pleijsier een plaat opgenomen. “In de serie ‘Toen was geluk heel gewoon’ had Sjoerd een zoontje. Via mijn vader, die een productiemaatschappij heeft, is de keuze op mij gevallen. Ik heb daar, zeker in het begin, veel reacties op gehad”, aldus een zichtbaar trotse Quinten. Noa Jesse heeft eveneens muzikale roots. “Mijn opa was jazzpianist, het zingen heb ik mezelf aangeleerd.”

Hallo
De tekst van de single ‘Hallo’ is geschreven door de Melchior, de vader van Quinten. In de studio in Rijswijk is de opname gemaakt. “Via social media hebben we veel promotie gemaakt. Direct na het uitbrengen hebben we veel positieve reacties gehad. Doel is dat mensen ‘Hallo’  tegen elkaar zeggen, dat iedereen aardig tegen elkaar doet. Veel mensen kunnen zich daar in vinden. Er komt zeker nog een vervolg hierop. We hopen dat we met dit liedje de boodschap kunnen overbrengen”, maken de muziekmakers duidelijk. Het nummer is in korte tijd via Youtube en Spotify al duizenden malen beluisterd.

IMG_1194

Kindsterretje
Vader Melchior is bij het gesprek aanwezig. “Mijn vader was studiomuzikant bij de platenmaatschappij Telstar. Op een gegeven moment hadden ze een hoog stemmetje nodig. Toen heb ik dat ingezongen. Dit is vervolgens opgepakt door Hennie Vrienten van Doe Maar. Die vond het helemaal geweldig en wilde een plaatje met mij opnemen. Zo is dat ontstaan en heb ik verschillende nummers opgenomen”, vertelt het kindsterretje van weleer. Een beetje soortgelijke situatie dus met zoon Quinten. “Het was prachtig om te doen en een goede leerschool voor wat ik nu doe.” Melchior heeft een eigen studio en produceert onder andere leaders voor TV programma’s zoals De Wereld Draait Door, RTL en doet opnamewerk voor artiesten. “De gehele markt van CD’s is verdwenen, alles is streamen tegenwoordig. Je moet nu wat breder gaan om er een boterham in te verdienen.”

Het gehele gesprek met Noa Jesse, Quinten en Melchior is komende zaterdag te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard. Het nummer ‘Hallo’ is te beluisteren via spotify, I tunes en Youtube.

Foto: Jim Hoogendorp

Foto: Jim Hoogendorp

Dit bericht is 908 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief