Archieven

Dit bericht is 1245 keer gelezen

LEKKERKERK – Rob Mul, voorzitter van de wedstrijdcommissie van Atletiekvereniging Start in Lekkerkerk kan eindelijk weer doen wat hij heel graag doet. Samen met een aantal andere leden van de club organiseert hij meerdere keren per jaar wedstrijden en prestatielopen.

AV Start is geen vereniging waar alle takken van de atletieksport kunnen worden bedreven. Er staan voornamelijk trainingen, cursussen en evenementen in de agenda waar alles om hardlopen draait. Veel leden trainen bijvoorbeeld voor de marathon in Rotterdam of lopen in groepsverband om de conditie op peil te houden.

Maar ook AV Start heeft van corona een knauw gekregen. De afgelopen jaren moesten veel activiteiten worden stilgelegd en daardoor zijn er wel wat leden afgehaakt.

Draaiboek
“Een kleine twee maanden geleden zijn we weer begonnen met de organisatie van de twaalfde editie van de Dekker Halve Natuurmarathon die in 2019 voor het laatst werd gehouden.” Mul toont een indrukwekkend draaiboek waarin met alles is rekening gehouden. Hij vertelt dat er die dag rond de zestig vrijwilligers worden ingezet. Onder meer als verkeersregelaar en op de posten waar de deelnemers iets te drinken of te eten wordt aangeboden. Dat zijn er op dit moment meer dan het aantal lopers dat zich tot nu toe heeft aangemeld. De laatste editie liepen er zo’n driehonderd deelnemers mee. “Dat aantal zullen we waarschijnlijk dit jaar nog niet halen, maar tot een half uur voor aanvang is alles nog mogelijk.”

Start en finish zijn als vanouds onder en om de hooiberg in het Loetbos, Loet 6 in Lekkerkerk en de route voert door een prachtig natuurgebied langs verschillende kernen van de gemeente Krimpenerwaard over verharde, half verharde en graspaden dwars door weilanden. Stichting het Zuid-Hollands Landschap, Staatsbosbeheer en een aantal agrariërs hebben enthousiast meegewerkt aan het ontwerp van een mooi parcours.

Pannenkoeken
Nabij het start- en finishpunt is een overdekte ruimte waar men zich kan omkleden, er zijn sanitaire voorzieningen, masseurs staan klaar om in de gekwelde kuiten te knijpen, de Lekkerkapel zorgt voor levende muziek en alle aanwezigen kunnen genieten van versgebakken pannenkoeken uit de keuken van Ad Scheer. Voor alle deelnemers ligt een herinneringsmedaille klaar.

De Dekker Halve Natuurmarathon wordt gehouden op zondag 20 maart. Inschrijven kan vooraf via www.avstart.nl of ter plekke tot een half uur voor aanvang. Leden en niet leden kunnen meedoen. Dankzij de sponsoren waaronder Dekker Transport, gemeente Krimpenerwaard en Fietswereld Noorlander zijn de inschrijfprijzen laag.

Om 11.00 uur klinkt het startschot en vijf minuten later worden de lopers die 21 kilometer te ver vinden weggeschoten voor een 10km loop of een 5km loop. De Engelse mijl jeugdloop voor jongeren tot en met 17 jaar start al om 10.30 uur.

“Het wordt voor de liefhebbers een prachtige dag”, belooft Mul.

Dit bericht is 1245 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief