Archieven

Dit bericht is 858 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Een oorkonde en  zilveren miniatuur is zaterdagmiddag uitgereikt aan Hans Bleijenberg (77). Zijn tomeloze inzet als vrijwilliger is afgelopen jaar niet onopgemerkt voorbij gegaan. Hij is verkozen tot ‘Schoonhovenaar van het jaar 2021’. Een nieuw initiatief van Zilverstad Marketing.

“Ik ben er helemaal confuust van”, is de eerste reactie van de bescheiden winnaar.  “Sta te trillen op m’n benen.” Zijn nominatie is een opsomming van vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties. Zo is hij regelmatig te vinden bij Welzijn Krimpenerwaard. Op maandag zet hij zich in bij het Vlisthuis. Op dinsdag gaat hij ‘s middags met een man wandelen, s ’avonds bezoekt hij een gehandicapt persoon.  De woensdag is in de zomermaanden gereserveerd voor rondleidingen door de Grote Kerk.  Iedere vrijdagmorgen helpt Hans bij de Voedselbank. En tussendoor pakt hij de bezem om de Oranjeplaats schoon te vegen.

Juryrapport
Is Bleijenberg nog wel eens thuis? “Hij is vaak weg”, lacht zijn vrouw Hannie. “Maar gelukkig is hij ook graag thuis.” Apetrots is ze op zijn nominatie en kan zich geheel vinden in het juryrapport. Een paar punten die daarin genoemd zijn:

  • Een bijzonder bescheiden man die altijd klaar staat voor de medemens
  • Empathisch en ziet wat een ander nodig heeft
  • Zo rustig en kalm als hij overkomt, zo bedrijvig en actief is hij
  • Speelt in op de behoefte van een ander

Uitreiking
Juryvoorzitter Dick de Cloe maakte in het Zilvermuseum de winnaar bekend.  Uit meer dan twintig nominaties bleven zes personen over met de meeste stemmen. De jury bleek unaniem  om Hans aan te wijzen als winnaar. “Reuzeblij zijn we dat we deze waarderingsprijs mogen uitreiken”, geeft de Cloe aan.

Cement
Ter voorkoming van discussie worden de andere genomineerden  niet bekend gemaakt. “Alle vrijwilligers zijn belangrijk, ze zijn het cement van onze samenleving. We willen hier een jaarlijks terugkerend gebeuren van maken. Dus wie nu niet is gekozen, die maakt volgende keer weer kans.”

De zilveren miniatuur, oorkonde en de bossen bloemen krijgen een mooi plaatsje in huize Bleijenberg. Van harte gefeliciteerd.

Dit bericht is 858 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief