Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2201 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De gedeelde passie van Marjolein Kalkman (l) en Harmke Loeve is de aanzet geweest om bakbedrijf ‘The Whisk Takers’ op te richten. Voor wie zelf niet kan bakken, geen zin heeft of gewoon geen tijd. Deze week hebben ze een paasactie met een frisse tulband of een romige slof.

Wie is Marjolein Kalkman?
Veel mensen kennen Marjolein (28) van Brugzicht Boeken en Muziek. Al jarenlang werkt ze in de zaak van haar vader en moeder als ‘Store Manager’. In de loop van de jaren is er veel veranderd. De verkoop van platen en cd’s is door streaming een stuk minder geworden. De winkel was voorheen schuin onder de Algerabrug. In 2007 is de zaak verplaatst naar het centrum van Krimpen. De naam Brugzicht is gebleven.

Wie is Harmke Loeve?
Sinds vorig jaar is Harmke (25) werkzaam bij Star-shl in Krimpen a/d IJssel. Dit is een organisatie voor bloedafname en onderzoek. Daar werkt ze een aantal dagen in de week om bloed te prikken.  Haar voorkeur is om op locatie, bij de mensen thuis, bloed af te nemen. Op dit moment is ze in blijde verwachting van haar tweede kind. Uitgerekend per begin september.

Hoe kennen ze elkaar?
Nichtjes van Marjolein waren de beste vriendinnen van Harmke. In de loop van de tijd gingen ze steeds vaker met elkaar om. De gezamenlijke passie maakt dat ze echte bakmaatjes zijn geworden. Daarbij bleek de broer van Marjolein een positieve aanjager om elkaar vaker te zien.

Wat is en betekent The Whisk Takers?
In de loop van de jaren zijn beide dames duidelijk gegroeid in het bakken. Daarom zijn ze een eigen bedrijf gestart, wat uiteraard een risico, een ‘risk’ is. Het Engelse woord risk lijkt op ‘whisk’ wat in het Nederlands garder betekent. Het bedrijfslogo zijn twee gekruiste garders. Een slim bedacht woordgrapje dus voor dit nieuwe bakbedrijf.

Paasactie
De bakkers staan op scherp met een mooie paasactie. Er is keuze uit een frisse citroen-frambozen tulband of een romige slof met advocaat. Op de facebookpagina staan alle delicatessen op een overzichtelijke menukaart.

Marjolein en Harmke waren zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op de radio. Het gesprek is terug te beluisteren via deze link.

 

Dit bericht is 2201 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief