Archieven

Dit bericht is 1402 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De werkgroep IJssel en Lek van de Stichting Hulpverlening door Christenen in Roemenië (HCR) houdt al jaren achtereen op één van de eerste zaterdagen in maart een verkoping en rommelmarkt op het Tuyterplein in Krimpen aan den IJssel. Soms onder een stralend lentezonnetje maar evenzo vaak teisterden kou en regen de deelnemers en bezoekers. Maart roert zijn staart!

Hoe de omstandigheden ook waren, de bezoekersaantallen waren altijd groot, de inzet van tientallen sponsoren en vrijwilligers altijd geweldig en het resultaat mocht er altijd zijn. ‘Meestal boven de 15.000 euro”, glundert Coen Anker, die zich sinds kort voorzitter van de werkgroep mag noemen.

Hulp aan Roemenen
De opbrengst van deze en andere acties die de Stichting HCR door het jaar heen organiseert, komt geheel ten goede aan hulpbehoevenden in Roemenië. Het doel van HCR, opgericht in 1994, is het verrichten van humanitaire hulpverlening in Roemenië vanuit naastenliefde en het verkondigen van Gods Woord. Te denken valt aan hulp aan de allerarmsten, het verzorgen van transporten met hulpgoederen, het organiseren van werkvakanties waarin vrijwilligers bouwprojecten helpen realiseren, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. In Nederland zijn niet alleen in Krimpen aan den IJssel maar in meerdere plaatsen werkgroepen onder de vlag van de Stichting HCR actief.

Dit jaar via de website
Al enige tijd geleden werd duidelijk dat de jaarlijkse verkoping en rommelmarkt in 2021 niet door zou kunnen gaan. Coronamaatregelen zetten ook door dit evenement een dikke streep. Coen en zijn medebestuurders moesten dus op zoek naar een andere mogelijkheid om inkomsten voor het goede doel zeker te stellen. Dat is hen gelukt!

Ze richtten een webshop in waar bezoekers hun bestelling kunnen plaatsen en betalen. De meeste producten in het aanbod, variërend van bloemen, boeken, etenswaren, modeaccessoires en zelfs pakken wc-papier zijn ter beschikking gesteld door sponsoren, dus de opbrengst komt geheel ten goede aan de hulpverlening in Roemenië. Waaghalzen kunnen een lootje kopen waarmee een keer abseilen vanaf de Euromast kan worden gewonnen.

Alle bestellingen kunnen naar keuze worden afgehaald in een loods aan de Noord in Krimpen aan de Lek of worden thuisbezorgd. De kopers dienen bij hun bestelling al aan te geven waar ze de voorkeur aan geven. Op zaterdag 6 maart, de dag waarop normaal gesproken de verkoping zou hebben plaatsgevonden, staan alle goederen klaar om te worden bezorgd of zelf af te halen. “Gelet op de reacties tot nu toe wordt dat een drukke dag” voorspelt Coen, onderwijl druk met het sorteren van binnengekomen spullen.

De naam van de website waarop kan worden besteld luidt www.hcrwebshop.nl.

Dit bericht is 1402 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op HCR houdt verkoping dit jaar online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief