Archieven

Dit bericht is 772 keer gelezen

heldenfondsKRIMPEN A/D IJSSEL – Vader en zoon De Wit uit Krimpen aan den IJssel hebben donderdag uit handen van burgemeester Martijn Vroom de Carnegie Heldenfonds-penning gekregen. Door hun snelle handelen redden ze in 2017 een vrouw uit een auto die te water was geraakt.

Vader en zoon De Wit reden op 6 augustus 2017 ‘s nachts over de N210 bij Krimpen aan de Lek. Ze zagen dat een met grote snelheid achter hen rijdende auto plotseling vanaf rechts de weg verliet. De twee keerden onmiddellijk om en troffen een auto in het water aan.

Vader en zoon gingen direct het modderige water in. Ze haalden de niet aanspreekbare bestuurster uit de auto en verleenden eerste hulp. Doorweekt gingen ze nogmaals het water in om er zeker van te zijn dat er niemand meer in de auto zat. Toen de auto verder wegdreef en dreigde te zinken, gingen ze terug naar de kant. De inmiddels gearriveerde duikers van de brandweer namen het werk van hen over. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Het Carnegie Heldenfonds kent regelmatig een onderscheiding toe aan mensen, die met gevaar voor eigen leven anderen te hulp gekomen zijn.

Dit bericht is 772 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief