Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 827 keer gelezen

REGIO – Nog even en dan trapt de Herman de Man-maand af. Van 8 juli tot en met 8 augustus vinden in de vierhoek IJsselstein – Schoonhoven – Gouda – Woerden zo’n 100 activiteiten plaats, meestal in de weekenden, maar een aantal ook doordeweeks.

De eerste activiteit is het Groot dictee van Herman de Man op 28 juni in Schoonhoven, Gouda, IJsselstein en via Zoom. Aanmelden hiervoor kan nog steeds. Ook diverse stadswandelingen en vaartochten in de Lopiker- en Krimpenerwaard, al of niet in combinatie met een lezing, koffie- of lunch kunnen geboekt worden. Zo ook de wandelingen naar de eendenkooi Het beloken land in Montfoort en de online schrijfworkshops.

Langs vijf verschillende fietsroutes kan men onderweg afstappen voor informatieve activiteiten die in meer of mindere mate in het teken staan van schrijver Herman de Man. Omdat De Man er gewoond heeft, die boerderij/dat café/die rivier of wetering/dat land een rol in een van zijn boek(en) gespeeld heeft of omdat daar opnames voor de tv-serie Het wassende water hebben plaatsgevonden.

Het aanbod is divers: variërend van lezingen, rondleidingen, stadswandelingen tot vaartochten, boerderij- en tuinbezoeken, workshops boekselen, oldtimer trekkertoertocht en een koetsenrit. Een groot aantal activiteiten is gratis, voor enkele is een vrijwillige bijdrage welkom en andere dienen bij reservering betaald te worden. Veel wetenswaardigheden over De Man zelf staan online en de fietsroutes zijn te downloaden.

Dit bericht is 827 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief