Archieven

Dit bericht is 2571 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Waardering en respect. Voor iedereen die zich de afgelopen tijd zo enorm ingezet heeft. Dat inspireerde Esther van Vliet voor het opzetten van het project Heroes2020. Ze vervaardigde een zilveren pin, waarvan een deel van de opbrengst gaat naar de ErasmusMC Foundation. Op vrijdag 29 mei krijgt burgemeester Cazemier het eerste exemplaar uitgereikt.

Vol trots presenteerde Esther deze week de pin aan RTV Krimpenerwaard. “Ik heb al heel vroeg geleerd dat sieraden verbonden zijn met emotie. Denk aan liefde, slagen, geboorte of overlijden. Er is altijd wel een verhaal aan verbonden”, maakt de creatieve edelsmid duidelijk. “De afgelopen maanden zijn emotionele tijden. Niet alleen qua gezondheid, maar ook de angst om je baan te verliezen.”

Dit bracht haar op het idee om degenen die het verdienen, een blijk van waardering te geven in de vorm van een zilveren pin. “Denk aan mensen die boodschappen doen, helpen met internet of goed zorgen voor iemand. Op deze manier geef je die helden een persoonlijk lintje en daarmee een blijvende herinnering.”

Het ontwerp symboliseert de overgang van donker naar licht. Toewerken naar een mooiere toekomst. De personen die het verdienen, hebben hun steentje daaraan bijgedragen, in welke vorm dan ook. In het ontwerp is duidelijk het coronavirus te herkennen. Burgemeester Cazemier ontvangt vrijdagmiddag 29 mei om 15.00 uur het eerste exemplaar. Vanaf dat moment is de Heroes2020 pin te verkrijgen via Heroes2020.nl en bij verschillende juweliers. Raadpleeg de website voor de verkooppunten.

Esther van Vliet is komende zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op de radio. Daarnaast is het opgenomen gesprek later deze week te zien op ons tv kanaal, youtube, facebook en website.

Dit bericht is 2571 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief