Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1614 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De eigendom, het beheer en exploitatie van cultureel centrum Het Bastion in Schoonhoven is deze week overgegaan naar Barejo BV welke is opgericht door vier regionale ondernemers uit Schoonhoven, waaronder Alexander Renes. Hij is directeur bij Van Baaren Aannemers en voorzitter van Silver City Events, bekend van onder andere de CityBeats feesten.

Enkele maanden geleden werd bekend gemaakt dat de onderhandelingen tussen de verkopende stichting Het Bastion’95 en de nieuw partij waren opgestart. “De gesprekken zijn zeer voorspoedig verlopen waarbij, los van de verkoopsom, overeenstemming is bereikt over het beheer en de exploitatie van het gebouw voor de vaste- en incidentele huurders”, geeft stichtingsvoorzitter René Kuzee aan.

“Het beheer en de exploitatie zijn nu ter hand genomen door Michiel Boon en Marcus Brand, bekend als eigenaren van restaurant Lekkerr en organisatoren van diverse evenementen in de Zilverstad.”

Met de verkoop komt een einde aan de inzet van de vele vrijwilligers van de stichting gedurende de afgelopen 26 jaar.

Kuzee: “Door de toename in verhuur en het afnemend aantal vrijwilligers moest de stichting nadrukkelijk nadenken over de toekomst. Gelukkig blijft Het Bastion behouden als cultureel centrum waardoor voorzien kan blijven worden in de maatschappelijke functie van het gebouw. Het zal even wennen worden voor de vele gebruikers om de vertrouwde gezichten van Ria Sterrenburg en haar team voortaan niet meer achter de bar te zien staan. Tegelijkertijd zijn we erg blij met deze stap zodat de huidige functie kan worden voortgezet.”

De stichting zal eerste halfjaar 2022 worden opgeheven. De bestaande huurders zijn hierover geïnformeerd.

Dit bericht is 1614 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief