Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2942 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Cultureel-centrum ‘Het Bastion’ in Schoonhoven gaat uiterlijk 1 januari over in andere handen. Enkele lokale ondernemers nemen dan het gebouw, het beheer en de exploitatie over van Stichting Het Bastion’95. Deze stichting heeft meer dan 25 jaar met alleen vrijwilligers Schoonhovens ‘cultuurtempel’ gerund.

De nieuwe eigenaren geven het gebouw een nieuwe uitstraling en ontwikkelen een (maatschappelijk) programma voor jong en oud. Dat betekent dat de bestaande activiteiten en evenementen gebruik kunnen blijven maken van het Bastion maar geeft ook kansen voor nieuwe initiatieven.

Het bestuur van de stichting constateerde afgelopen jaren al dat het aantal activiteiten/evenementen toenam terwijl de inzet met vrijwilligers – vooral van hoofdgebruiker muziekvereniging Tavenu – flink onder druk kwam te staan. Om deze reden heeft het bestuur gekeken naar de toekomstmogelijkheden en alle opties serieus verkend. Het bestuur besloot vervolgens in najaar 2020 tot verkoop over te gaan.

“Daarbij werden ook plezierige gesprekken gevoerd met wethouder De Wit van gemeente Krimpenerwaard die graag wilde meedenken”, geeft stichtingsvoorzitter René Kuzee aan. “De gemeente benadrukte het maatschappelijk belang van de huidige functie van het gebouw en dat is wat wij zwaar hebben mee laten wegen bij ons besluit. Het was beslist geen gemakkelijk besluit na zoveel jaren van inzet door alle vrijwilligers maar we zijn verheugd dat de maatschappelijke functie op deze wijze kan worden voortgezet.”

Vervolgens: “Tijdens gesprekken met de betrokken lokale ondernemers bleek al snel dat zij dit maatschappelijke belang onderkenden en bereid waren om het beheer en exploitatie te continueren waarbij een professionele, ervaren horeca-exploitant is gevonden om dit vorm te geven.”

De lokale ondernemers zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van de nabijgelegen Dika-locatie waarbij gemeente Krimpenerwaard het realiseren van maatschappelijke vierkante meters als voorwaarde heeft gesteld. Alexander Renes, één van de lokale ondernemers: “We zochten vooral naar de grootste meerwaarde voor de stad en we gaan ervoor zorgen dat Het Bastion een positieve impuls geeft aan de verschillende gebiedsontwikkelingen zoals Dika, AZS en de omgeving van het Bastion.”

Zodra de feitelijke overname is gerealiseerd volgt meer informatie.

Dit bericht is 2942 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief