Archieven

Dit bericht is 3840 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – “Lastig.” Hoofdredacteur Rick den Besten is duidelijk over de vraag of ze bij weekblad Het Kontakt het hoofd boven water kunnen houden. Door teruglopende advertentie-inkomsten heeft de krant flink last van de coronacrisis.

De redactie van Het Kontakt huist in een drukkerij-pand in Goudriaan in de Alblasserwaard. Er worden acht edities gemaakt, met een totale wekelijkse oplage van 180.000 exemplaren.

De huis-aan-huis kranten verschijnen in de Alblasserwaard, de Drechtsteden, Vijfheerenlanden, Molenlanden en het Land van Altena. De Krimpenerwaard telt twee edities, ‘west’ en ‘oost’. Naast kranten verschijnen er ook nog magazines en specials van de hand van Kontakt Media Partners.

Lastige afwegingen
“Het op de been houden van de krant lukt op dit moment nog”, gaf Den Besten vrijdagmiddag aan op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “De redactie is leeg, want iedereen werkt vanuit huis. Dat lukt ook allemaal, maar we hebben – net als veel andere regionale en lokale kranten – flink last van een daling aan advertentie-inkomsten als gevolg van de coronacrisis. Wellicht komen we daardoor voor lastige afwegingen te staan, maar tot heden zijn we gewoon verschenen en zeker van plan om dat te blijven doen.”

Den Besten zou graag helder voor ogen hebben hoe lang de crisis gaat duren. “Dat zou ons helpen, ook in het nemen van mogelijke beslissingen.”

Eens in de twee weken
Bij kostenbesparing denkt de hoofdredacteur niet direct aan het ontslaan van personeel. “Dat hoop en denk ik niet, zeker omdat ook wij aanspraak hebben kunnen maken op het noodfonds voor lokale en regionale media van het kabinet, waarmee de personele kosten voor een groot deel zijn afgedekt. Maar het wordt rekenen, want we krijgen te maken met een terugloop aan reclames van 70 tot 75 procent. In het uiterste geval zou dat kunnen betekenen, dat we eens in de twee weken gaan verschijnen, aangevuld met de digitale krant. Maar het zijn scenario’s waar we nu nog niet aan willen denken. Komende maandag hebben we met onze uitgever weer overleg. Een andere optie is om lezers om een financiële bijdrage te vragen. Maar nogmaals: daar waar we kunnen verschijnen, zullen we dit ook doen.”

Dit bericht is 3840 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief