Archieven

Dit bericht is 1545 keer gelezen

theetuin4BERKENWOUDE – Het staat er al sinds 1916, het schapenschuurtje aan het Oosteinde aan de rand van de dorpskern van Berkenwoude. Een eeuw lang heeft het gebouwtje gediend waarvoor het was bedoeld, een warme stal voor schapen, soms ook voor koeien of paarden. Tot Rebecca Verwaal het kreeg van haar vorig jaar overleden vader. Zij had er heel andere plannen mee.

“Een droom die uitkwam”, vertelt ze nu Het Schapenschuurtje het middelpunt is geworden van een knusse theetuin midden in het groene landschap van de Krimpenerwaard. “Mijn vader heeft nog wel meegeholpen bij het uitwerken van mijn idee, maar het eindresultaat heeft hij spijtig genoeg niet meer mogen zien”, aldus Rebecca.

En dat resultaat mag er zijn. Het Schapenschuurtje is niet groot maar wel knus met een compleet ingerichte keuken, een stamtafel voor de gasten en dat allemaal onder de balken van de voormalige hooizolder. Buiten is een ruim terras aangelegd waar het voor passanten goed toeven is. Ook voor kinderen die zich kunnen uitleven in het weiland achter de uitspanning, kunnen kennismaken met de paardjes, schapen en straks ook met een paar varkens en naar hartenlust kunnen spelen op de tractor en andere in het landschap passende speeltoestellen. “Die tractor is een echte trekker voor de jeugd”, lacht de kersverse uitbaatster. Rebecca heeft geen horecaverleden maar wel ruime ervaring. Ze is een bekend gezicht achter de bar van voetbalclub Perkouw en actief lid van het bestuur van de plaatselijke ijsclub.

theetuin1

Op Goede Vrijdag ging theetuin Het Schapenschuurtje open en dat hebben Rebecca en haar familieleden geweten! Het waren de eerste mooie dagen in dit voorjaar en menigeen trok lopend of op de fiets de polder in. Het Oosteinde maakt deel uit van fietsroutes en een wandelroute door het Groene Hart en tientallen passanten streken tijdens de Paasdagen neer op het terras voor koffie, thee, een ijsje of een andere versnapering. “We hebben ons die eerste dagen het vuur uit de sloffen gelopen.” Daarna daalden de temperaturen en kon Rebecca weer wat op adem komen, maar inmiddels is gebleken dat de theetuin ook op minder warme dagen een enorme aantrekkingskracht heeft op recreërende fietsers en wandelaars.

theetuin3

Die kunnen niet alleen terecht voor warme of juist verkoelende dranken, maar ook voor een gevarieerd aanbod lunchgerechten zoals tosti’s en broodjes of zoete lekkernijen. De kokosbol bijvoorbeeld die wordt geleverd door een plaatselijke bakster. “Ik doe vooral veel met producten uit de streek.”

Een beetje afhankelijk van het weer is het Schapenschuurtje van april tot en met september iedere dag open. In ieder geval op vrijdag, zaterdag en zondag maar als het even kan ook op alle andere dagen van de week. ’s Ochtends vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar! Het adres is Oosteinde 27b in Berkenwoude.

theetuin2

Dit bericht is 1545 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief