Archieven

Dit bericht is 817 keer gelezen

Een betonnen vloer en een gietvloer lijken vanaf de buitenkant heel erg op elkaar. Ze hebben ongeveer dezelfde kleur en beide zijn ze niet volledig egaal van kleur. Daarom dat heel veel mensen deze twee soorten vloeren door elkaar halen, wat helemaal begrijpelijk is. Toch zijn deze twee vloeren heel verschillend. Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en twijfel je tussen deze twee vloeren, lees dan dit stuk tekst.

De verschillen op gebied van uiterlijk
De twee vloeren verschillen op een aantal punten van elkaar op gebied van uiterlijk. Als eerste is een gietvloer in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Bij een betonlook vloer kan wel een pigment worden toegevoegd, nog steeds is het kleurenspectrum beperkter dan bij een gietvloer. Een betonnen vloer is een stuk dikker dan een gietvloer. Hierbij is zelfs meegerekend dat je vaak meerdere lagen gietvloer moet neerleggen voordat de vloer klaar is. Ook ziet een betonnen vloer er een stuk minder glad uit dan een gietvloer.

Verschillen op gebied van structuur
De gietvloer heeft een hele andere structuur dan een betonnen vloer. De gietvloer voelt veel zachter aan met als gevolg dat deze vloer fijner is om op te staan. Ook voelt de betonvloer vaak ruwer aan wat er ook voor zorgt dat het onaangenamer is voor de voeten. Een gietvloer is vaak goed te combineren met een vloerverwarming waardoor de grond ook nog eens warmer aanvoelt, wat ook fijn is voor de voeten.

Alle functionaliteiten
Op gebied van functionaliteit verschillen de twee vloeren ook sterk met elkaar. Beide dienen dan ook twee verschillende functies in een woning. De betonnen vloer neemt vocht op waardoor deze vloer niet gebruikt kan worden op plekken waar vaak vocht op de grond licht zoals badkamers, toiletten en keukens. Op het moment dat er vocht op de vloer komt is het daarna ook heel moeilijk schoon te maken. Een gietvloer is vochtafstotend waardoor het wel overal gebruikt kan worden. Een betonnen vloer is ook heel gevoelig voor temperatuurveranderingen, de gietvloer is dit niet. Door deze redenen wordt een betonnen vloer vaker gebruikt als ondervloer.

Kosten opbouw
Natuurlijk hebben deze twee vloeren ook een verschil in prijs. De kosten van een gietvloer zijn gemiddeld een stuk hoger dan die van een betonlook vloer. Gemiddeld komen de kosten van een gietvloer ongeveer uit op 70 euro per vierkante meter waarbij de prijs van een betonnen vloer gemiddeld 40 euro is per vierkante meter. Samenvattend kan er dus gezegd worden dat een gietvloer een stuk duurder is dan een betonnen vloer maar veel meer voordelen heeft op gebied van comfort. Dus weeg je de keuze goed af voordat je een betonnen vloer of een gietvloer gaat aanschaffen. Een vloer haal je niet zomaar weer weg, dus neem vooral de tijd om de juiste keuze te maken. Niemand wilt graag het geld of de tijd kwijt zijn als er een nieuwe vloer gelegd moet worden omdat de vorige vloer de foute keuze was.

[ingezonden]

Dit bericht is 817 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief