Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 650 keer gelezen

Als je je woning wilt isoleren dan kun je dit op een aantal verschillende manieren doen. Zo is vloerisolatie met behulp van pir isolatie platen mogelijk. Daarnaast kan ook het dak geïsoleerd worden. Uiteraard is het isoleren van de spouwmuur ook een optie. Dit is mogelijk de goedkoopste wijze om je huis beter te isoleren. Met een relatief lage investering kun je direct starten met het besparen op je energierekening. Dit zal jarenlang het geval zijn, dus de investering is het hoe dan ook waard. De spouwmuur kun je het beste laten isoleren met bijvoorbeeld steenwol of glaswol in de zomer. Hieronder lees je waarom.

Goedkoper
Vaak kiezen mensen ervoor om de isolatiemaatregelen uit te laten voeren tijdens de koude maanden. Dit is best logisch. Het wordt dan natuurlijk koud, waardoor de thermostaat omhoog gaat. De rekeningen zullen hierdoor natuurlijk ook stijgen, wat opgelost kan worden door de woning te isoleren. Isolatiebedrijven hebben het tijdens de herfst en de winter dan ook erg druk. Ze hebben geen moeite met het vinden van klanten. Met enige regelmaat moeten ze zelfs klanten afwijzen. In de koude maanden vragen de bedrijven dan ook maximale prijzen, wat in de zomer niet het geval is. Meestal komen ze dan werk te kort, waardoor ze hun prijzen verlagen om alsnog klanten aan te trekken. 

Sneller
Doordat de isolatiebedrijven het zo enorm druk hebben in de winter en de herfst zal het tijdens deze maanden ook langer duren voordat ze kunnen beginnen met het isoleren van jouw spouwmuur. Als je deze werkzaamheden uit laat voeren in de zomer wordt je vaak sneller ingepland door isolatiebedrijven. De agenda staat natuurlijk in de warme maanden minder vol, de wachttijden zijn dus aanzienlijk korter dan in de winter. 

Koeler
Als je je spouwmuur in de zomer isoleert, kun je bij warm weer meteen het verschil voelen; het zal aanzienlijk koeler blijven in je woning. Een huis dat erg opwarmt in de zomer is zeer vervelend. Het belemmert je dagelijkse leven en vooral je slaap. Door de spouwmuren te isoleren zul je in de zomer merken dat je een stuk minder last hebt van de warmte in huis.

Droog
De spouwmuurisolatie kan het beste aangebracht worden in droge muren. De kans is aannemelijk dat de muren in de zomer droog zullen zijn, wat in de winter lang niet altijd het geval is. In de warme maanden regent het uiteraard een stuk minder. De kans is dus ook groot dat er geen water meer in de stenen zitten. Voor een nog beter resultaat kun je na de spouwmuurisolatie de muren ook direct laten impregneren in de zomer. De muren zullen dan droog blijven, want ze zijn waterafstotend door het impregneren.  

[ingezonden]

Dit bericht is 650 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief