Archieven

Dit bericht is 617 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Wethouder Wubbo Tempel tekende samen met Marco Oosterwijk, de voorzitter van de Historisch Kring Krimpen, de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het onderhouden van de Beeldbank. De fotocollecties over de gemeente hebben een grote culturele en maatschappelijke waarde.

“Wat fijn dat wij zo’n actieve organisatie als de Historische Kring Krimpen hebben. Door de Beeldbank zorgen zij dat de historie van Krimpen aan den IJssel in foto en videomateriaal voor iedereen toegankelijk is en blijft”, laat wethouder Tempel weten.

Oosterwijk vervolgt: “Als Historische Kring Krimpen zijn we blij dat we weer vier jaar Krimpense Beeldbank kunnen vormgeven. Het is een groeiende collectie van nu al 20.000 foto’s met toelichting. Per jaar hebben we 15.000 unieke bezoekers en een half miljoen views. Daar doen we het voor!”

Foto’s vanaf het jaar 1900
De Historische Kring Krimpen onderhoudt en publiceert vanaf 2018 de fotocollectie van de gemeente via de Beeldbank. De fotocollectie bestaat uit foto’s vanaf het jaar 1900 tot en met 2015. Daarnaast zijn er ook fotocollecties op de Beeldbank te raadplegen van de Historische Kring Krimpen en die van Krimpense inwoners.

De Beeldbank is voor iedereen via www.krimpeninbeeld.nl te raadplegen. Met de nieuwe overeenkomst geeft de gemeente een vervolg aan de samenwerking door recenter fotomateriaal te delen met de Historische Kring Krimpen.

Foto’s: Gemeente Krimpen aan den IJssel

Dit bericht is 617 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief