Archieven

Dit bericht is 924 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Na weken van gonzende activiteit is afgelopen woensdag de Krimpense stickerboekactie ‘Historisch Krimpen aan den IJssel’ afgerond. Dat gebeurde met een ruilbeurs bij beide Jumbo-supermarkten waar honderden Krimpenaren op afkwamen om hun laatste stickers te ruilen en hun verzamelboek compleet te maken. De Historische Kring Krimpen en Jumbo’s spreken van een groot succes.

Tussen 8 september en 19 oktober kregen Jumbo-klanten bij elke tien euro boodschappen een gratis setje met stickers over de historie van Krimpen aan den IJssel. Deze periode werd tussentijds wegens succes verlengd.

Dat het stickers verzamelen niet alleen voor kinderacties interessant is, is wel gebleken. Op Facebook
werden de ontbrekende stickers enthousiast uitgeruild. In buurten en wijken gingen stickers heen-en-weer van huis-naar-huis. Ze konden in een stickerboek, full colour en voorzien van toelichtende teksten, worden geplakt. Het stickerboek is onderverdeeld in allerlei thema’s en vertelt een compleet verhaal over onder andere de Krimpense scheepsbouw, het verenigingsleven, vertier, burgemeesters, Algerabrug, watersnood, sport en muziek.

Het bleef in Krimpen niet alleen bij stickers verzamelen en opplakken. Dat is wel duidelijk geworden. In appartementencomplexen werden middagen georganiseerd om de foto’s met elkaar te bespreken en zo (jeugd)herinneringen op te halen. Acties werden op touw gezet om volle stickerboeken te verkrijgen voor Krimpense zorgcentra of buren.

Marco Oosterwijk, voorzitter van Historische Kring Krimpen aan den IJssel: “Het is enorm bijzonder dat dit zo leeft en aanslaat. De winst zit ‘m niet alleen erin dat de historie van ons mooie Krimpen zo onder de aandacht komt, maar juist ook dat Krimpenaren elkaar weer eens op een andere manier onderling weten te vinden. Als Historische Kring bedanken we iedereen die zich hiervoor heeft ingezet: het
bestuur van de HKK, Adri Liedorp die enorm veel werk heeft verzet, maar zeker ook Arnold de Jongste van Jumbo de Korf en Ernst Dijkman van Jumbo de Olm. Zij hebben deze actie uiteindelijk mogelijk gemaakt en hebben zo enorm enthousiast meegedaan. Ook de medewerk(st)ers van de beide supermarkten bedanken we allemaal hartelijk: jullie hebben ze uiteindelijk duizenden keren uitgereikt!.”

De Historische Kring nodigt Krimpenaren uit om lid te worden van de HKK via
www.historischekringkrimpen.nl voor slechts 15,- euro per jaar. Nieuwe leden krijgen het boek ‘Land verloren, Krimpen geboren’, dat in december uitkomt, gratis en ‘verdienen’ zo hun eerste jaarcontributie gelijk terug.

Dit bericht is 924 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief