Archieven

Dit bericht is 1639 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan volgens jaar, heeft Zadkine Vakschool Schoonhoven een bijzonder geschenk ontvangen van Juwelier Lyppens: een antieke zilveren schaal met steenzetting. Een schaal met een verhaal.

Enige maanden geleden werd bij de gerenommeerde Juwelier Lyppens in Amsterdam een antieke zilveren schaal met steenzetting aangeboden. De schaal werd aangekocht en de herkomst nader onderzocht. Wouter Abbestee, taxateur bij de firma Lyppens, kwam tot de conclusie dat deze schaal gemaakt was door Fred Tape, de eerste directeur van Vakschool Schoonhoven.

“We hebben contact gezocht met de Vakschool om te informeren of er belangstelling was voor deze schaal”, vertelt Wouter. “Zeker in het licht van het jubileumjaar is dit een historisch item voor de school.”

Karin Voskamp, directeur Vakschool Schoonhoven: “Zeer verrast waren we met het telefoontje van Wouter toen hij meldde dat Juwelier Lyppens de betreffende schaal zou schenken aan Vakschool Schoonhoven. Behalve dat het een bijzonder fraaie zilveren schaal is met steenzetting, heeft het voor de school veel historische waarde. En dat precies met ons jubileumjaar voor de deur. We zijn Lyppens ontzettend dankbaar voor dit geschenk!”

Dit bericht is 1639 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief