Archieven

Dit bericht is 2442 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Ieder jaar zorgt het Rode Kruis dat ouderen bij warm weer alert worden gemaakt op mogelijke oververhitting. Vanmiddag werd, in samenwerking met de Swos, de eerste actie gestart van deze zomer. Op verschillende plaatsten werden aan ouderen flesjes water uitgedeeld. Niet onbelangrijk is het sociale aspect daarbij.

Jan Roos, vrijwilliger bij het Rode Kruis Krimpenerwaard, is al vanaf 2011 actief met het jaarlijkse hitteplan. Aanleiding was het hoge aantal sterfgevallen in Rotterdam tijdens de warme zomer van 2007. Met onder andere een eigen toneelgroep worden de mensen bewust gemaakt van een aantal essentiele zaken. Zo vertelt Jan dat je bij warm weer zo’n twee liter vocht per dag tot je moet nemen. “Dat zijn twaalf koffiebekertjes vol. Als ik de mensen vraag hoeveel bekertjes je per dag minimaal moet drinken, komen ze veelal tot hooguit zes of zeven bekertjes. Een eyeopener dus.”

Marjolein van Leeuwen, vrijwilligster bij de SWOS, benadrukt het sociale aspect van de gezamenlijke actie. “Dit is het moment dat wij ook weer de contacten leggen, we spreken de bewoners en kunnen vragen hoe het met ze gaat.” Het uitdelen van de flesjes water werd zeker op prijs gesteld. Naast de Oranjeplaats ontvingen ook bewoners van het Zevender en de Schoonenberg bezoek van de vrijwilligers.

Tot slot wil Jan nog graag de belangrijkste tips delen:

  • Drink voldoende
  • Vermijd inspanning
  • Blijf uit de hitte
  • Zorg voor koelte
  • Zorg voor elkaar

Dit bericht is 2442 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Hitte brengt Rode Kruis en SWOS in actie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief