Archieven

Dit bericht is 727 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Historische Kring Krimpen (HKK) noemt het een ‘gemiste kans’ dat de Lokale Omroep Krimpen (LOK) en RTV Krimpenerwaard er niet uit zijn gekomen om een Krimpenerwaard-brede omroep te gaan vormen. Dat schrijft het bestuur van de vereniging in een brief aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel.

Het college van Krimpen aan den IJssel sprak afgelopen week het voornemen uit om de zendvergunning van de LOK als lokale omroep van Krimpen aan den IJssel met vijf jaar te verlegen. RTV Krimpenerwaard uit buurgemeente Krimpenerwaard heeft echter ook een aanvraag voor de zendvergunning ingediend nadat, ondanks gemeentelijke inspanning en zelfs de inzet van een intermediair, niet is gelukt om tot een intensivering van samenwerking te komen tussen beide omroepen. “Voor ons niet-navolgbaar en nadrukkelijk een gemiste kans”, aldus het bestuur van de HKK. “Naast de aandacht vanuit de LOK ervaren wij ook een fijne belangstelling en inzet van RTV Krimpenerwaard voor Krimpen aan den IJssel in het algemeen en niet minder ook de Historische Kring Krimpen aan den IJssel.”

De LOK geeft aan de banden met Radio Capelle verder te willen aanhalen, waarbij ook op termijn een fusie niet wordt uitgesloten. “Naar onze waarneming is de (natuurlijke) oriëntatie van Radio Capelle naar Krimpen aan den IJssel tot op heden in de praktijk minimaal”, is het HKK-bestuur van mening. “Vanuit onze ervaring is de oriëntatie van de Krimpense luisteraar tegelijkertijd ook meer gericht op het Krimpenerwaardse. Dat zou een samenwerking of samengaan met RTV Krimpenerwaard veel meer voor de hand liggend maken. Tegelijkertijd concluderen we dat dit niet is gelukt en ook dat is helaas realiteit.”

De HKK roept de Krimpense raad op om met de LOK afspraken te maken over een toekomstige samenwerking of fusie met Radio Capelle, zodat de Krimpense nieuwsgaring en op Krimpen gerichte programmering geborgd is. “Wij kunnen ons voorstellen dat naast de HKK dat ook voor andere Krimpense organisaties en instellingen geldt. In het beleidsplan zien we hier weinig van terug. Wij hebben er belang bij dat we ook in de toekomst fysiek en programmatisch bij de LOK in Krimpen terecht blijven kunnen.”

Het raadsvoorstel voor aanwijzing van de lokale omroep wordt op 17 februari behandeld door de commissie. Het besluit valt op 24 februari, in de raadsvergadering.

Dit bericht is 727 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief