Archieven

Dit bericht is 1713 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL- De eerste jaren na de oprichting van de Mixed HockeyClub Krimpen verliepen wat moeizaam, lezen we in de website van de vereniging onder de kop geschiedenis. Vijf plaatsgenoten namen het initiatief en trainden met elkaar op een trapveldje nabij de Molenvlietsingel. Later verhuisde het inmiddels gegroeide gezelschap naar het grasveld tussen het gemeentehuis en de oprit naar de Algerabrug.

“Iedereen die langsreed kon ons bezig zien en dat leverde best wel wat belangstelling op vanuit de rest van de Krimpenerwaard. Want ook daar waren destijds geen hockeyclubs”, herinnert één van de oprichters zich nog goed. Op deze locatie ontbrak het de hockeyliefhebbers aan alles behalve gras. Geen belijning, geen doelen, geen clubhuis, geen kleedkamers, niets van dat alles.

Omdat het enthousiasme groeide en omdat wat meer structuur om de activiteiten te organiseren welkom zou zijn, werd in 1970 besloten te komen tot de oprichting van een vereniging. Veertien belangstellenden woonden de oprichtingsvergadering bij en na het kiezen van een clubnaam, het goedkeuren van de statuten en het huishoudelijk reglement en het vaststellen van de contributie en de clubkleuren was MHCK op 27 oktober 1970 een feit.

Een belangrijke opgave voor het toenmalige bestuur was het vinden van een eigen accommodatie. Dat lukte in augustus 1972 toen de gemeente sportvelden met een clubhuis aanlegde aan de Olympiade. MHCK en KOAG, de korfbalvereniging, werden de vaste gebruikers. De korfballers speelden er op zaterdag, de hockeyers op zondag. De basis voor de groei en bloei van de vereniging was gelegd.

“Sindsdien is het ons steeds beter vergaan”, blikt Johan Buijs, de huidige voorzitter, terug. Buijs is al lang betrokken bij de club. Hij begon op zijn achttiende met hockeyen en is nog steeds een liefhebber van het spelletje en van MHCK. “Een gemoedelijke vereniging waarin de sportieve prestaties natuurlijk op de eerste plaats komen, maar waarin we ook veel aandacht schenken aan onderling contact tussen onze leden.” Regelmatig worden er evenementen en activiteiten georganiseerd waarbij jong en oud de gelegenheid krijgt met elkaar samen te zijn en te ontspannen. De clubfeesten die de vereniging op gezette tijden organiseert zijn een begrip.

“Maar ook op sportief gebied mogen we niet klagen. De club draait weliswaar niet mee in de hoogste regionen, maar de vijf seniorenteams, de veteranen, de zestien juniorenteams en de jongste jeugd draaien ieder hun partijtje in de competitie mee. Begeleid door enthousiaste ouders en door goed opgeleide trainers. Aan gemotiveerde vrijwilligers hebben we doorgaans geen gebrek.”

Inmiddels beschikken de 350 leden over twee kunstgrasvelden, waarvan er één na twintig jaar binnenkort aan vervanging toe is. Na het vertrek van de korfbalvereniging naar nieuwe velden aan de overkant van de Driekamp heeft MHCK het clubgebouw enkele jaren geleden grondig verbouwd. “Dat voldoet weer aan al onze wensen en we zijn er heel blij mee”, aldus Buijs. “Heel jammer is dat we daaruit op dit moment geen inkomsten genereren. Ook een hockeyclub moet het in financieel opzicht voor een groot deel van de barinkomsten hebben en die zijn door corona al geruime tijd gedaald tot nul. Gelukkig hebben de sponsoren nog niet afgehaakt en is het ledental de afgelopen maanden zelfs gegroeid.” Op dit moment wordt er alleen getraind door de jeugd en worden onderlinge oefenpartijtjes gespeeld.

Alle reden om het vijftig jarig bestaan in 2020 feestelijk te vieren. De bedoeling was gedurende het seizoen iedere maand een activiteit te organiseren met als hoogtepunt een groot feest voor alle leden en oud-leden op of rond 27 oktober. Dat kon helaas niet doorgaan. “Behalve het verstrekken van nieuwe clubtenues aan alle leden met daarop de naam van hoofdsponsor DAKA, hebben we alle draaiboeken voor de festiviteiten in de kast gelegd in de hoop dat we ze er volgend seizoen weer uit kunnen halen en alsnog ons halve eeuwfeest kunnen vieren.” Wat in het vast zit verzuurt niet!

Kijk voor meer informatie over de Krimpense hockeyclub en haar boeiende geschiedenis op www.mhckrimpen.nl.

Dit bericht is 1713 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief