Archieven

Dit bericht is 507 keer gelezen

[partnerbijdrage]

Wist u dat er verschillende soorten stoelen op de markt zijn? Stoelen zijn meubels die geschikt zijn voor elk interieur en in elk huis voorkomen. Maar voor een juiste keuze van een stoel is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn. Gaat u bijvoorbeeld voor een sta op stoel of voor meer comfort van een relaxstoel? Na het werk wilt u thuiskomen in Krimpenerwaard waar de meest comfortabele stoel al op u staat te wachten.

Ontspannen op een verzorgde manier
Een relaxfauteuil is een stoel die erop gemaakt is u te laten ontspannen op een manier die goed is voor uw lichaam. De relaxstoel heeft, afhankelijk van het model en type, een aantal functies die extra comfort bieden en u verantwoord laten zitten. Zo zijn er stoelen met een verstelbare rugleuning, zodat u heerlijk achterover kunt leunen of zelfs kunt gaan liggen. Ook behoort een opklapbare voetsteun tot de mogelijkheden. Daarbij komt nog een optie tot extra ondersteuning onder in de rug en een hoofdsteun. Verder zijn er modellen die op een draaivoet staan, zodat u wendbaar bent in uw stoel. Alles om u de ergonomische zitervaring te geven die u zoekt.

Makkelijk opstaan met een sta op stoel 
Een bijzondere variant van de relaxstoel is de sta op stoel. Deze stoel helpt u via een of meerdere elektrische motoren bij het opstaan door met u mee te bewegen. Dat is vooral handig als u slecht ter been bent of moeilijk uit een comfortabele stoel kan komen. De sta op stoel brengt u als het ware geleidelijk in een staande positie. Als u op wilt staan, drukt u op een knop en de stoel ondersteunt u tot u rechtop staat. De werking is heel gemakkelijk. U heeft de keuze uit een variant die u met een stekker aansluit op het stopcontact of een draadloze stoel die werkt op een accu. Bij een gemiddeld gebruik zult u zien dat u de accu van uw seniorenstoel slechts één keer in de maand op hoeft te laden.

Gebruik de juiste zithouding
Bij alle stoelen is de zithouding belangrijk. Voor een goede zithouding staan de voeten volledig op de grond en zijn knieën lager dan de heupen. Laat wat ruimte tussen het zitgedeelte van de stoel en knie. Als een vuist tussen de stoel en knieholte past, heeft u genoeg ruimte. Een erg handige en makkelijke truc om te onthouden en toe te passen. De lage rugsteun van uw stoel moet net boven de broeksriem uit komen. Steun met de schouders tegen de rugleuning. Vermijd voorover buigen en leun een beetje achterover. Het zijn dus wel een aantal dingen waar u op moet letten, maar zodra u het een paar keer heeft gedaan valt het niet meer op. U heeft het dan onder de knie en dat is natuurlijk erg fijn.

U weet nu welke soorten stoelen er zijn om heerlijk comfortabel te zitten. U kan nu heerlijk ontspannen op een goede manier. Maar let altijd goed op hoe u in de stoel zit en hoe u deze in het dagelijks leven gebruikt.

Dit bericht is 507 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief