Archieven

Dit bericht is 3894 keer gelezen

LOPIK – Een vrij uniek gebeuren op de boerderij van de familie Timmer aan de Lekdijk. Afgelopen vrijdagavond beviel geitenmoeder Truus van een gezonde vijfling. De kleintjes en hun moeder maken het goed. 

“Het is heel bijzonder, dit komt niet vaak voor”, vertelt een trotse Elsbeth Timmer in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. Op de boerderij worden naast koeien ook een aantal geiten en schapen voor de hobby gehouden. “We hebben hier drie geiten, dat zijn er nu in één klap acht geworden”, lacht de boerendochter. “We hebben nog twee geiten die drachtig zijn dus er komt nog meer.”

Rondje
“Vrijdagavond rond een uur of half elf liepen we nog een rondje over de boerderij. Toen zagen we in de schuur dat Truus bezig was. We wisten uit de scan dat er meerdere geitjes zouden komen. Maar dat het er uiteindelijk vijf zouden zijn hadden we niet verwacht. Wij waren uitgegaan van een drieling.” Uiteindelijk zullen de kleine geitjes de boerderij gaan verlaten. “De moedergeiten blijven hier, de jongen gaan op termijn naar een kinderboerderij of elders.”

Kroost
De enige die in de kraamschuur ontbreekt is vader geit, de bok. “Ja, die is alleen even komen logeren en daarna weer door naar de volgende meiden”,  schatert Elsbeth. Moeder Truus staat er gelukkig niet alleen voor. Elsbeth en haar familie ontfermen zich over het kroost.

Foto’s: Dila van Zon Fotografie

Dit bericht is 3894 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief