Archieven

Dit bericht is 2298 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Krimpenerwaard betalen een relatief hoge toeristenbelasting bovenop de kamerprijs.

Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van 1,75 euro. Dit is een groei van 52,2 procent ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog 1,15 euro per nacht was. Dit blijkt uit onderzoek van reisaanbieder Vakanty.nl dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.

De logiesbelasting in Krimpenerwaard van 1,75 euro is fors hoger dan de gemiddelde toeristenbelasting in de rest van Nederland (1,38 euro per nacht) en ook hoger dan het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland (1,42 euro per nacht). De duurste gemeente in de provincie Zuid-Holland is Rotterdam met een toeristentax van 7,01 euro per persoon per nacht. Zestig Nederlandse gemeentes heffen helemaal geen toeristentax.

Elke gemeente mag toeristenbelasting heffen. De belasting wordt geheven bij onder andere hotels, campings maar ook particuliere accommodaties die worden verhuurd via Airbnb. De toeristenbelasting is al jarenlang een onderwerp van discussie. Hoteleigenaren zijn niet blij met de hoge tarieven omdat ze bang zijn voor ontevreden klanten of toeristen die uitwijken naar omliggende goedkopere gemeenten.

Foto: hotel De Witte Brug in Lekkerkerk.

Dit bericht is 2298 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief