Archieven

Dit bericht is 3132 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – “Normaal gesproken zijn het tweede en vierde kwartaal de perioden waarin we de meeste omzet draaien”, vertelt Anton de Wilde, eigenaar van Het Koetshuis, party- en cateringservice in Krimpen aan de Lek.

Dan zijn de zalen in Het Koetshuis bijna iedere avond gevuld met gasten die deelnemen aan feesten en partijen zoals bruiloften, recepties, jubilea, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden. Dan is zijn team vaste medewerkers ook bijna dagelijks op pad om in de regio kleine en grote evenementen te verzorgen. Van feestjes bij mensen thuis tot grote festivals waar Het Koetshuis wordt ingehuurd om de inwendige mens te versterken.

Hoofdbrekens
Nu even niet. Sinds half maart zitten Anton, zijn keukenbrigade en bedienend personeel noodgedwongen thuis in afwachting van betere tijden. “Zoals het er nu naar uit ziet kunnen we vanaf 1 juli weer opstarten, want als de daling van de besmettingscijfers doorzet mogen vanaf die datum weer evenementen tot honderd personen worden georganiseerd. Op gepaste afstand van elkaar, dat wel, dus dat zal voor iedere partij die we dan gaan verzorgen wel voor wat hoofdbrekens zorgen”, voorziet Anton. “Maar in goed overleg komen we daar altijd uit.”

Mensen, bedrijven en organisaties die plannen maken om na 1 juli weer een bruiloft, een barbecue, een personeelsfeest of een kleinschalig evenement te organiseren zijn nu al van harte welkom om daarover -onder voorbehoud- afspraken te maken met Het Koetshuis.

Miljoen euro
Anton de Wilde is als horecaondernemer nauw betrokken bij Koninklijke Horeca Nederland afdeling Krimpenerwaard. KHN is dé branchevereniging voor de horeca. Hij is voorzitter van de afdeling en in die hoedanigheid heeft hij veel contact met collega’s die ook worstelen met de omstandigheden en ieder op hun eigen manier proberen het hoofd boven water te houden. “Van de ruim vijftig leden die onze afdeling in de Krimpenerwaard telt zijn er gelukkig nog maar weinig die hebben moeten besluiten het bijltje er bij neer te gooien, hoewel er in onze regio per week toch meer dan een miljoen euro wordt ingeteerd op de normale omzet.”

Veel restaurants in de regio bedienen hun klanten met een afhaal- en/of bezorgservice, waardoor zij ten minste een deel van hun omzet kunnen realiseren en een deel van het personeel aan het werk kunnen houden.

En er is hoop. Zoals het er nu naar uitziet mogen de cafés en restaurants per 1 juni weer open met dien verstande dat er maximaal dertig personen tegelijk binnen mogen zijn. Bovendien mogen de terrassen weer open en dat is met het oog op de komende zomer natuurlijk wel een opsteker.

Begrip
Namens de leden is het bestuur van KWN, afdeling Krimpenerwaard in gesprek met de gemeente, de politie en andere belanghebbenden om daarvoor passende maatregelen te treffen. “We krijgen van de lokale overheid veel begrip en medewerking”, constateert Anton. Zo wordt er gewerkt aan uitbreiding van de vierkante meters waarop uitbaters hun terras kunnen uitzetten, zodat zij met handhaving van de anderhalve meter regel meer gasten kunnen ontvangen. Dat zal niet overal lukken, maar feit is dat de gemeente bereid is de huidige regels op dat punt te versoepelen en alle mogelijkheden te benutten. “Daar zijn we heel blij mee.”

Is het glas nu half leeg of half vol? Anton de Wilde besluit tot het laatste. “We hebben allemaal de buikriem stevig moeten aanhalen, maar zodra het kan gaan we er weer voor!”

Dit bericht is 3132 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief