Archieven

Dit bericht is 1777 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Anton de Wilde heeft vrijdagavond met kromme tenen naar de persconferentie gekeken van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid omtrent de nieuwe coronamaatregelen. Dat vertelde de voorzitter van de afdeling Krimpenerwaard van Koninklijke Horeca Nederland en uitbater van Het Koetshuis Party- & Cateringservice in Krimpen aan de Lek, zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Het is echt te zot voor woorden wat er in dit land gebeurt.”

Vanwege het hoge aantal coronabesmettingen heeft het kabinet opnieuw extra coronamaatregelen aangekondigd. Zo moet het coronatoegangsbewijs op meer plekken worden getoond, sluiten de horeca, winkels en evenementen om 20.00 uur en geldt de anderhalve meter weer.

“Er gaat een dikke streep door heel veel feesten, partijen en restaurantbezoeken”, weet De Wilde. “En met de decembermaand in aantocht heeft dat verstrekkende gevolgen. Het regent annuleringen. Gewoon schandalig wat er afgekondigd is.”

Volgens de Wilde heeft de horecasector de zaken juist goed op orde qua coronapreventie. “We werken met de corona-QR-check en draaien maar tot middernacht. Er komen het minst aantal herleidbare besmettingen uit voort en het is nu juist deze branche die op slot moet. Geen mens die dit nog begrijpt.”

De Wilde heeft vrijdagavond direct overleg gevoerd met zijn mede-bestuursleden over de vervroegde horecasluiting. “We zijn met z’n vieren en dan spreek je al van een gezamenlijke schade van tussen de 100.000 en 150.000 euro aan wat we de komende drie weken mislopen. Ik hang ook net de telefoon op met een annulering voor een grote klus volgende week. Omdat mensen niet weten wat er de komende weken gaat gebeuren, zijn ze terughoudend om nu bindende afspraken te maken. Dan maar een streep er doorheen, is de gedachte. Krimpenerwaard-breed loopt de schade vast in de miljoenen. Er staat vooralsnog nog geen euro compensatie tegenover en wat er aan steun komt is een lapje voor het bloeden.”

De Wilde snapt het dat er horeca-ondernemers zijn die zeggen gewoon open te blijven na 20.00 uur. “De rek is eruit. We hebben gigantisch veel ingeleverd de laatste tijd, zijn bezig om weer op te krabbelen en dan word je vervolgens met dezelfde gang weer neergeslagen. Ik roep er zelfs toe op om de maatregelen te weigeren, zeker zolang er nog niets bekend is over steun en of die eventuele pakketten toereikend zijn. De afgekondigde maatregelen zijn nergens op gebaseerd, alleen maar voor de bühne. Zou het in de horeca nou niet op orde zijn, dan valt er wat van te zeggen. Maar we hebben alles goed voor elkaar en dan nu dit. Schofterig.”

Luister hieronder het gesprek met Anton de Wilde terug.

Anton de Wilde     

Dit bericht is 1777 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief