Archieven

Dit bericht is 1824 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De versoepelingen die premier Rutte en minister De Jonge tijdens de laatste persconferentie aankondigden leiden niet tot alleen maar blije gezichten. Veel leden van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Krimpenerwaard, vinden het fijn dat de terrassen weer een paar uur per dag open mogen, maar hebben grote bezwaren tegen de beperkende maatregelen die daarbij zullen gelden.

“Wat ons betreft is deze eerste stap een zoethoudertje”, moppert Anton de Wilde, uitbater van Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek en voorzitter van de afdeling.

“In winkels, op markten en in tuincentra mag per 28 april bijna alles weer en wij worden afgescheept met een paar uurtjes per dag waarin onze gasten zich op ons terras mogen verpozen. Beter dan niks natuurlijk, maar wij moeten het vooral hebben van de avonduren als mensen aanschuiven voor een gezellige avond, een feestje of een diner.”

De Wilde verwacht dat deze beperkte verruiming veel collega’s meer gaat kosten dan gewoon dicht blijven. Bovendien zullen medewerkers moeite hebben met het handhaven van alle beperkende maatregelen. Die anderhalve meter is nog wel te doen, maar het wordt lastiger als de ober of serveerster moet vaststellen of een gezelschap aan een tafel wel volgens de regels is samengesteld.

Een aantal ondernemers in onze regio heeft al laten weten hun terras alleen in de weekenden te zullen openen, want op doordeweekse dagen zal de aanloop op veel locaties minimaal zijn. “Met als gevolg dat het publiek alsnog naar parken en andere openbare plekken uitwijkt en de horeca er helemaal niet wijzer van wordt.”

De Wilde en zijn collega’s zijn verheugd dat met name de burgemeesters zich druk hebben gemaakt over de benarde positie van de horeca, maar vinden het resultaat tot nu toe teleurstellend.

Dit bericht is 1824 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief