Archieven

Dit bericht is 2839 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Zalencentrum De Waard in Bergambacht is een van de vier GGD-priklocaties in de regio Hollands-Midden waar ook huisartsen gaan vaccineren. Dit om iedereen zo snel mogelijk in te enten tegen het coronavirus.

Mensen die gevaccineerd zijn moeten na hun prik een kwartier op de vaccinatielocatie blijven. Dit om er zeker van te zijn dat iedereen zich goed voelt, voordat zij weer naar huis gaan. De huisartsen hebben op hun posten vaak te weinig ruimte daarvoor. Zeker omdat de anderhalve meter aangehouden moet worden. Hierdoor kunnen er op huisartsenposten relatief weinig mensen achter elkaar gevaccineerd worden.

De GGD Hollands Midden heeft inmiddels meerdere grote vaccinatielocaties geopend in de regio. Die worden ‘s avonds nu niet gebruikt. Door de huisartsen gebruikt te laten maken van die locaties in de avonduren, wordt er optimaal gebruik gemaakt van de aanwezige faciliteiten.

Pieter Haasbeek, manager coronabestrijding van de GGD: “Wij zijn blij dat we de krachten kunnen bundelen en efficiënt gebruik kunnen maken van de locaties en middelen die we in de regio hebben. Doordat lokale huisartsen de GGD-locaties in de avonduren gaan gebruiken, kunnen zij nu meer mensen achter elkaar vaccineren. Hierdoor gaat het vaccineren van inwoners uit onze regio sneller. En dat is winst voor iedereen.”

De vaccinatielocatie in De Waard opent vanaf 12 april. Dan gaan ook de huisartsen er aan de slag. De GGD vaccineert van 8.00-15.30 uur en de huisartsen van 16.30-20.30 uur.

Dit bericht is 2839 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief