Archieven

Dit bericht is 1569 keer gelezen

GOUDERAK – Huisartsenpraktijk Goudse Rak in Gouderak is woensdag gestart met het vaccineren van patiënten tegen het coronavirus. Ook de andere huisartsen in de Krimpenerwaard starten binnenkort met de coronavaccinatie.

Huisarts Elsbeth Roozemond-De Zeeuw van huisartsenpraktijk Goudse Rak is blij dat de vaccins binnen zijn: “De besmettingen lopen ook in onze gemeente weer op, daarom is het goed dat we nu kunnen starten met het vaccineren van onze patiënten.”

De huisartsen vaccineren in deze eerste ronde drie groepen. Het gaat om de inwoners geboren in 1956 en 1957, inwoners met een BMI (Body Mass Index) van boven de 40 die geboren zijn in de periode van 1946 tot en met 2002 en inwoners met het syndroom van Down die geboren zijn in de periode van 1946 tot en met 2002.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de vaccins, nodigt de huisarts nu eerst alle mensen uit die zijn geboren in 1956 en 1957 en de mensen die tot de bovenstaande hoogrisicogroepen behoren. Inwoners die een oproep van de huisarts hebben gekregen, worden gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca.

Wie binnen de groepen valt en geen oproep heeft ontvangen, kan contact opnemen met de eigen huisarts.

Ook de andere doelgroepen krijgen, wanneer zij aan de beurt zijn, een oproep via de GGD, het RIVM, de huisarts of het ziekenhuis.

Dit bericht is 1569 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief