Archieven

Dit bericht is 3172 keer gelezen


LOPIK – IJsvogels, uilen, valken, lepelaars en de machtige zeearend zijn een greep uit de omvangrijke vogelcollectie aan de Cabauwsekade 86. Jessica en Remco Willemsen, vogel- en natuurliefhebbers in hart en nieren, hebben sinds dit voorjaar op deze locatie hun bedrijf ‘Hunters of the Sky‘. 

“Het bedrijf zijn wij zes jaar geleden gestart in Pijnacker”, vertelt Remco in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Dit is een perfecte locatie om met vogels bezig te zijn. Via educatie brengen we de mensen in contact met de natuur. Een soort Avi Fauna 2.0”,  lacht de vogelliefhebber.  Remco heeft zijn vrouw Jessica leren kennen op een roofvogelkwekerij. Hun gezamenlijke liefde voor de natuur en in het bijzonder de vogels maakte dat ze samen dit bedrijf hebben opgezet.

Training 
“Hier worden de vogels getraind, verzorgd en geven wij regelmatig educatie aan groepen, dat is de vogelexpeditie”, legt Jessica uit. “We zorgen dagelijks dat alles schoon en netjes is. Hygiëne is heel belangrijk, de vogels moeten gezond blijven.” Alle vogels vliegen los maar keren allen terug in de vogelverblijven. “De vogels krijgen een zender om zodat we ze kunnen lokaliseren. Door vertrouwen en training komen de vogels altijd terug naar hun volière.”

Educatief
Tijdens de vogelexpeditie krijgen de deelnemers uitleg hoe op een veilige manier gewerkt wordt met de vogels. “De knijpkracht van bijvoorbeeld de zeearend is driemaal zo sterker als een flinke hond.” Vervolgens gaan de deelnemers ruim drie uur lang het land in voor de te houden demonstraties. “Het is een leuk interactief en vooral ook educatief programma. We krijgen van de deelnemers erg positieve reacties. Als men aangeeft dat de natuur prachtig is, dan hebben wij ons doel bereikt”, glimlacht Remco. De eerstvolgende vogelexpeditie is op zaterdag 7 september.

Verhaal
Plannen voor de nabije toekomst worden al gesmeed. “We willen nog een nieuwe schuur bouwen met een grote kelder. Daarin maken we een natuurlijke ruimte. Daar krijgen de mensen onder andere een introductiefilm te zien over het verhaal dat wij willen vertellen. Ook werken we er naar toe om het aantal vogels en volières uit te breiden. We zoeken de samenwerking met lokale ondernemers. Denk aan arrangementen om te eten en te overnachten. Onze bezoekers komen soms van ver. Zelfs vanuit België weten ze ons te vinden”, besluit Remco zijn betoog.

Het gehele gesprek met Jessica en Remco Willemsen wordt binnenkort uitgezonden op zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur bij RTV Krimpenerwaard. Tijdens dit gesprek neemt Remco de luisteraars mee in een rondgang over het terrein. Hij vertelt op een enthousiaste manier over de verschillende vogels.

Dit bericht is 3172 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief