Archieven

Dit bericht is 2076 keer gelezen

LEKKERKERK – Al ruim 35 jaar zet de Stichting Kinderwerk Lekkerkerk (SKL) zich in om aan het einde van de vakantie een huttendorp te organiseren. Op dit moment is echter nog een hobbel te nemen: er is een tekort aan vrijwilligers voor begeleiding, bewaking en diverse hand- en spandiensten.

“De SKL richt zich voornamelijk op het jaarlijkse huttendorp”, vertelde Carlo Bijl onlangs in de uitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Vorig jaar hebben we nog een kinderbingo georganiseerd tijdens de feestweek.” Carlo is sinds enige jaren vrijwilliger bij het huttendorp. “Via een vriendin van mijn vrouw ben ik erbij gekomen. Het is een onwijs gezellige club, de sfeer zit er altijd goed in met z’n allen.”

Toch dienden zich onlangs wat donkere wolken aan boven de SKL. Het aantal vrijwilligers is door omstandigheden minder geworden. “We hebben echt nu aan de bel getrokken voor meer mensen, vooral voor de donderdagnacht wanneer de kinderen op het huttendorp blijven slapen”, maakt Bijl duidelijk. “Het zijn toch ruim 150 kinderen die aanwezig zijn. Dat kun je niet met twee vrijwilligers afdoen.”

Enige tijd geleden is een oproep geplaatst via facebook. “Dit heeft gelukkig geleidt tot diverse reacties en aanmeldingen. Erg leuk vind ik bijvoorbeeld dat twee meisjes van 13 jaar zich hebben aangemeld. Twee jaar geleden deden ze nog als kind mee op het huttendorp. Jongeren kunnen we zeker goed gebruiken.” Belangstellenden die ook een handje willen meehelpen kunnen zich aanmelden via facebook.

Voor de kinderen gaat hoe dan ook het feest door. Het thema is dit jaar ‘Welcome to the jungle’. Alle kinderen en vrijwilligers een hele plezierige week toegewenst.

Dit bericht is 2076 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief