Archieven

Dit bericht is 2199 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In de wijk Oost zijn nogal wat problemen en achterstallig onderhoud aan huurwoningen. Bewoners van het Lindenpad, Beukenpad, Vlierstraat en Knotwilgenstraat hebben afgelopen week een ‘zwartboek’ overhandigd aan Qua Wonen. Hierin wordt opgeroepen tot oplossen van de gemelde problemen en een plan van aanpak voor het verduurzamen van de woningen.

Het is Danielle van Heijningen op het Lindenpad die twee jaar geleden haar beklag deed. In haar huurwoning ervaart ze veel last van tocht en kou. Helaas is op haar aangeven geen bevredigende oplossing vanuit Qua Wonen ontvangen. Na overleg met buurtbewoners is via Steven Peltenburg, algemeen bestuurslid bij de SP, de aansluiting gemaakt met de actie ‘Ik betaal me blauw’. De partij helpt huurders met het recht op een goed onderhouden woning.

“Ik schrok van de klachten en dat bewoners niet geholpen worden”, geeft de pas zestienjarige Steven aan. “Na een eerste bijeenkomst is een inventarisatie gemaakt in de wijk. Op basis van alle gemelde klachten en geuite emotie is besloten een zwartboek te maken met alle bevindingen en eisen.”

Krachten bundelen
Zeven bewoners stonden dinsdag 6 december om 16.00 uur op de stoep bij Qua Wonen in Bergambacht. “Wij zijn hier met een bewonersafvaardiging van vier straten uit Schoonhoven-Oost”, trapte Robert Brand, voorzitter SP Gouda-Krimpenerwaard, zijn betoog af. “Uit een inventarisatie in de wijk is een lijst met gebreken gemaakt, samengevoegd in een zwartboek.” Hij benadrukte dat er veel klachten zijn over gebrekkige isolatie, achterstallig onderhoud en het niet oplossen van gemelde gebreken. “Daarom is besloten om de krachten te bundelen en is deze actie om concrete afspraken met elkaar te maken”, beargumenteerde hij.

Het zwartboek is in ontvangst genomen door Sybren Schotanus, manager wonen bij Qua Wonen. Enigszins verbouwereerd sprak hij de bewoners toe en luisterde naar hun argumenten. “Het is moedig om op deze manier jullie ongenoegen te uiten”, gaf Sybren aan. “Het is goed dat we met elkaar in gesprek gaan.”

Concreet
Inhoudelijk was het uiteraard niet mogelijk om direct een reactie te geven. De manager beloofde de kwestie intern te bespreken. Dit was echter voor de SP en de bewoners niet concreet genoeg. In overleg is Danielle van Heijningen aangesteld als eerste aanspreekpunt voor de bewonerscommissie. Inmiddels is een datum voorgesteld in januari voor een vervolgafspraak.

Bewoners hebben er vertrouwen in dat het zwartboek de opstap is naar de gezamenlijke oplossing. Peltenburg roept burgers op vooral bij klachten deze te melden via de website www.ikbetaalmeblauw.nl.

Overhandiging zwartboek door Danielle van Heijningen aan manager Sybren Schotanus

Dit bericht is 2199 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief