Archieven

Dit bericht is 1458 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – In Krimpen aan de Lek gaat Hemubo in opdracht van QuaWonen 106 sociale huurwoningen verbeteren en energiezuinig maken: Klaproosveld en Kamillestraat. Bewoners zullen na de renovatie besparen op hun energierekening. De werkzaamheden beginnen na de zomer en duren tot voorjaar 2021.

De 75 woningen aan het Klaproosveld krijgen een grote onderhoudsbeurt. Tegelijkertijd wordt de woningschil beter geïsoleerd: gevel, vloer, dak, ramen. Verder krijgen de woningen mechanische ventilatie. Dankzij de maatregelen verbetert het energielabel van de woningen naar A.

Mevrouw Post woont met haar man al 39 jaar aan de Klaproosveld: “We zijn hier komen wonen na ons trouwen. In september hoorden we dat QuaWonen de woningen in onze straat gaat renoveren. Wij zijn daar super blij mee. De woningen worden veel energiezuiniger en daarmee bespaar je kosten. We willen ook zonnepanelen laten aanbrengen en dan elektrisch gaan koken. Bovendien wordt de woning aan de buitenkant veel mooier.”

Vanuit haar werkkamer thuis kijkt Post precies op de proefwoning. “We hebben een goed beeld van wat er gaat gebeuren en met welk resultaat. Ik zie niet op tegen de overlast. We hebben zelf in huis het nodige veranderd en bij verbouwen hoort stof. Dat heb ik er graag voor over. Ik vind het positief dat QuaWonen hulp organiseert voor mensen die dat nodig hebben. Zo help ik zelf ook een buurvrouw bij het uitruimen van haar schuur. Als we terugkomen van onze vakantie in Oosterbeek staan de steigers er.”

Kamillestraat
Ook de 31 woningen in de Kamillestraat worden verbeterd naar energielabel A (nu energielabel E). De energiemaatregelen worden uitgevoerd aan de gevel, vloer, dak, ramen. De buitengevelisolatie wordt afgewerkt met steenstrips. Het dak krijgt nieuwe dakpannen en dakramen en in de woning komt mechanische ventilatie.

Meneer Wagemakers is lid van de klankbordgroep, samen met drie buren. “We zijn hier allemaal 49 jaar geleden komen wonen, toen waren de woningen net gebouwd. We zijn één keer als klankbordgroep bij elkaar geweest. Daarna brak de coronacrisis uit en hebben we via mail en telefoon contact gehouden. De bewonersbegeleider heeft de plannen goed uitgelegd in een brochure voor alle bewoners. Vragen werden netjes beantwoord. Veel bewoners willen graag een tweede toilet boven. Dat leek eerst niet te kunnen, maar daar is QuaWonen op teruggekomen. Bewoners die dit willen, betalen wel mee in de kosten. Mijn vrouw en ik zijn vooral blij met de nieuwe gevelbekleding en de isolatie van vloer en dak. We hebben eerder zelf het dak van binnenuit geïsoleerd, maar van buitenaf is toch beter. Helaas konden we dit voorjaar niet op vakantie, dat gaan we nu in oktober doen. De renovatie is dan in volle gang.”

Zonnepanelen
Na de renovatie krijgen bewoners van beide straten de keuze om zonnepanelen te laten aanbrengen. Hierdoor krijgt de woning een energielabel A+. Voor de plaatsing van de zonnepanelen is QuaWonen een samenwerking aangegaan met Tenten Solar.

Dit bericht is 1458 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief