Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 570 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Ballen werpen, goed vangen of zo ver mogelijk weg slaan. Softbal was voor de meeste leerlingen van groep 8 van de protestants-christelijke basisschool Ichthus uit Schoonhoven-Oost een boeiende ervaring.

Ze kregen dinsdagmiddag van de gymnastiekdocenten Pieter Zorgman, Hayo Nagtegaal en Anna van Rooyen van het Schoonhovens College een clinic op het kunstgrasveld van voetbalvereniging Schoonhoven.

De les was de prijs voor Ichthus-leerling Nyncke Alferink en haar klasgenoten. Voor de softbalclinic was groep 8 van juf Carla Spruit best te porren. “Prachtig weer en sportief bezig zijn met elkaar. Daar houden we wel van”, sprak de onderwijzeres onder een staalblauwe hemel. Met 21 nieuwsgierige leerlingen betrad de Ichthus aarzelend de arena. Na uitleg van docent Pieter Zorgman over de regels en het doel van deze sport werden speciale handschoenen uitgedeeld voor het vangen van de bal. Oefenen baart immers kunst.

Het Schoonhovens College boekt al jaren successen met softbal. Diverse scholierenteams hebben prijzen gewonnen tijdens landelijke toernooien met andere middelbare scholen. Zelfs de nationale titel werd een keer in de wacht gesleept. Groep 8 van de Ichthus was dus aan het juiste adres om de beginselen van softbal onder de knie te krijgen. De enthousiaste leerlingen hadden weinig moeite om zich aan te passen. Ze vermaken zich na schooltijd reeds met diverse sporten. Hockey, voetbal, gymnastiek, atletiek en paardensport werden vlot opgesomd. Die sportieve beleving was duidelijk af te lezen aan hun pogingen om de bal vanaf een paal in het veld te slaan, vervolgens de knuppel weg te smijten en naar het eerste honk te spurten. Onder luide aanmoedigingen scoorden de teams aan de lopende band. Spelleider Pieter Zorgman had moeite om de stand bij te houden. Met name Jochem, Stijn, Loïs en Vivienne timmerden er stevig op los. Naomi had na afloop last van haar lachspieren. “Zo leuk, maar ook best moeilijk”, lachte ze met beide handen op haar buik. “Ik miste nog regelmatig de bal bij het branden.”

Na anderhalf uur op het warmste deel van de dag vond iedereen het welletjes. Het zwemwater lonkte. “Een prima clinic met leergierige leerlingen”, oordeelde Pieter Zorgman. “Ik hoop dat de Ichthus eveneens heeft genoten van onze softbalclinic.”

Dit bericht is 570 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief