Archieven

Dit bericht is 583 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Veel inwoners van onze polder en zelfs van daarbuiten stemmen regelmatig af op de radioprogramma’s van RTV Krimpenerwaard. Om eens nader kennis te maken met de mensen achter de microfoon heeft de redactie van de website besloten de komende maanden dieper in te gaan op  de dingen die de collega’s van de radio in de ether brengen. Gemiddeld één keer per week stellen wij een presentator en zijn of haar programma aan je voor.

“Mijn vrouw vraagt zich weleens hardop af of ik liever hier in de studio ben dan thuis”, lacht Gert. Dat ontkent hij vervolgens meteen, maar feit is wel dat hij meerdere keren per week aan de Dijklaan in Bergambacht te vinden is. Gert heeft twee eigen programma’s en is regelmatig  betrokken bij uitzendingen op radio en tv.

Toen we Gert spraken had hij er juist een volledige dagtaak aan. Vanuit de studio volgde hij vanaf 09.00 uur zijn collega Adrie Oudenes die op locatie verslag deed van de waarderingstour door de hele gemeente waarin burgemeester Pauline Bouvy-Koene en wethouder Irma Bultman elf vrijwilligersprojecten verrasten met een cheque van duizend euro en Gert van Eckeveld uit Schoonhoven uitriepen tot de vrijwilliger van het jaar.

Goedemorgen Krimpenerwaard
Op maandagmorgen van 09.00 tot 12.00 is hij de vaste presentator van “Goedemorgen Krimpenerwaard”. Dat is een programma dat iedere werkdag live wordt uitgezonden en steeds door een andere medewerker of medewerkster wordt gepresenteerd. Een gevarieerd programma waarin door Gert zelf gekozen plaatjes worden afgewisseld door nieuws en actualiteiten uit het land en in de regio en aankondigingen van evenementen die op korte termijn in de regionale agenda staan.

Infoshow
Op vrijdagmiddag presenteert Gert zijn “Infoshow”. Ook daarin veel muziek, onderbroken door telefoongesprekken met plaatsgenoten die iets te vertellen hebben. Als hij in de regionale pers of op sociale media een interessant onderwerp vindt, belt hij de betrokkenen op en vraagt of ze daar in de uitzending iets over willen vertellen. “Meestal heb ik wel tien of meer gasten aan de lijn” vertelt hij.

De Waard aan tafel en De Waard op de kaart
Het eerste is een wekelijks televisieprogramma en het tweede wordt iedere zaterdagmorgen live uitgezonden op de radio. In beide programma’s worden gesprekken gevoerd met mensen uit de politieke arena, sport, cultuur of organisatoren van activiteiten en evenementen in de regio. RTV Krimpenerwaard laat op deze plekken een breed scala aan actuele onderwerpen de revue passeren en Gert is samen met enkele collega’s bij toerbeurt verantwoordelijk voor de presentatie.

Een druk bezet man dus die Gert, daar heeft zijn vrouw wel gelijk in. Temeer daar hij in het dagelijks leven ook nog als banketbakker werkt. “Radio maken is nu eenmaal een passie” zegt hij daarover. En dat al sinds 1975 toen hij voor het eerst achter de microfoon kroop bij radiopiraat Taurus. Een illegale zender die net als veel andere stations ergens in de polder was gehuisvest. Later werd die zender legaal om als omroep Vlistam verder te gaan en weer dertig jaar later werd ook deze lokale omroep na de vorming van de gemeente Krimpenerwaard opgenomen in RTV Krimpenerwaard. Een hobby die Gert al bijna vijftig jaar bezighoudt dus en waaraan hij nog altijd veel plezier beleeft.

 

Dit bericht is 583 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief